Share
Billie Joan objavila spot za singl “Barren Land”

Billie Joan objavila spot za singl “Barren Land”

Splitska punk-kantautorica Billie Joan predstavlja spot za singl “Barren Land” (Jalova zemlja) sa istoimenog hvaljenog albuma “Barren Land”

Spot „Barren Land“, prikazuje današnjicu, odlazak mlade osobe iz Hrvatske, dočarava težinu donošenja takve odluke ali i ostavlja prostora za nadu u bolje sutra.

Spot prikazuje razočarane mlade osobe kojima ostavljamo tu pustoš. Mlade nade koje će najvjerojatnije sreću potražiti drugdje, gdje se njihov rast potiče a NE SPUTAVA.

Pjesma također prikazuje posljedice „INTERESANTNOG“ požara koji je izbio ljetos te pruža jasan uvid u jalovost, koja se najviše ogleda na poprištu golih stabala, izgorenih auta i kuća. Istodobno pogađa gdje boli te prikazuje ljepotu mora i sunca koju ostavljamo za sobom ako ju odlučimo napustiti.

Barren Land simbolizira odlazak i ostajanje, sjetu i tugu, ljepotu i tragediju. No najlakše je odustati, treba preuzeti rizik i ostati.

“Spot je snimao i montirao devetnaestogodišnji Dominik Belančić, talentirani snimatelj iz Sinja, koji namjerava upisati Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu, za što mu držimo fige.”

Jedan dio kadrova sniman je na kultnoj splitskoj plaži Bačvice gdje je Dominik smočio tenisice u nastojanju da uhvati dobar kadar mora.

Damira Berisha nas je provela zgarištima Žrnovnice, Privora i Kučina da uhvatimo te „INTERESANTNE“ kadrove požara.

Ostali su kadrovi snimani na željezničkoj postaji u Splitu a kadrovi unutar same postaje nastali su uz pomoć drage prodavačice karata na šalteru, gđe. Dragice Ivković.

Dio je sniman u Sinju uz suradnji sa divnom mladeži iz Sinjskog Pučkog Kazališta čija su imena redom:Hana Delonga, Lovre Sablić, Antonela Penić, Ema Jenjić, Ana Krajina.

Ideju i tematiku spota potpisuje Billie Joan.

Ivana Pezo dolazi iz Splita, kantautorica koja je osnovala vlastiti bend još u ranim dvadesetima, nakon čijeg raspada, okušava sreću kao frontmenica u još nekoliko bendova te naposljetku krajem 2013.  godine postaje solo umjetnica pod nazivom Billie Joan. U njenim pjesmama, otpjevanim na savršenom engleskom jeziku, jasno se osjeća prizvuk protesta negdje u pozadini, što i ne čudi jer Billie navodi Dylana kao najveći glazbeni utjecaj.

Njena odluka da ode u solo vode pokazala se jako pametnom; upala je u gotovo svako demo natjecanje za koje se prijavila da bi nakon toga osigurala mjesto na lokalnim ali i regionalnim festivalima kao što je Ferragosto Jam u Orahovici, Exposure festival u Velikoj Gorici, Jelen Demofest u Bosni i Hercegovini te Sound of Streets u Mariboru. Gostovala je i na radiu Split te na HRT- u, u sklopu HRDemo Kluba a njena izvedba pjesme „Don't you mind“ prikazana je na televiziji u Dobro Jutro Hrvatska.

Album “Barren Land” izašao je 21. travnja i pokupio je sve vrhunske kritike, kao i same promocije albuma. Billie je na turneji promovirajući album prošla mnoštvo klupskih i festivalskih koncerata.

Turneja naravno i dalje traje; uskoro stižu novi datumi!

Foto: Ana Kujundžić