Share
Billy Corgan: “Za Gretu Van Fleet samo nebo je granica”

Billy Corgan: “Za Gretu Van Fleet samo nebo je granica”

Klubu obožavalaca Grete Van Fleet, u kojem su već neko vreme rokenrol velikani Robert Plant, Elton John, Slash, Alice Cooper, ali i Joe Elliot iz sastava Def Leppard, Tom Hanks i brojni drugi, pridružio se i pevač i frontmen kultnog benda Smashing Pumpkins, Billy Corgan. U razgovoru sa fanovima na Instagramu, upitan za popularni bend iz okoline Detroita, izjavio je“Sjajni su, za njih je samo nebo granica!” Greta Van Fleet su protekle godine postali sinonim za rokenrol, njihovi hitovi osvajaju top liste, te su se njihova lica našla i na najnovijoj naslovnici cenjenog Classic Rock magazina, pod naslovom “Upoznajte trenutno najtraženiji bend na planeti”. Naslovna strana magazina navodi dosadašnje uspehe grupe u kojoj je prosek godina svega 21: „Album na prvom mestu top lista, četiri Grammy nominacije i preko 200 miliona preslušavanja“. Ovaj sastav mnogi ovih dana slušaju i u saundtreku za holivudski spektakl “Akvamen”, a uskoro će otvoriti i novu sezonu super-popularne emisije “Saturday Night Live” (SNL), koju svake nedelje prati preko 10 miliona ljudi širom sveta!

Greta Van Fleet briljirali su i na nominacijama za prestižne Grammy nagrade: pored nominacije benda za “Najbolje nove izvođače”, njihov hit “Highway Tune”, nominovan je za najbolje rok izvođenje, singl “Black Smoke Rising” za najbolju rok pesmu, a njihov dupli maksi-singl “From the Fires” odabran je među najbolje rok albume u 2018. godini. Ovaj nezaustavljivi kvartet iz okoline Detroita i sami mediji su prozvali “spasiocima rokenrola”, što je potvrdio i Robert Plant lično, izjavivši da su mladići legitimni naslednici Led Zeppelina. Elton John tvrdi da njihova energija nije viđena u ovom celom veku, dok Alice Cooper smatra da rokenrol nikada ne umire i da će, zahvaljujući imenima kao što su Greta Van Fleet, ponovo izbiti u prve borbene redove. Duh optimizma momci su probudili i u jednom od najboljih gitarista na svetu, Slashu, koji je izjavio da su sada isključivo zbog njih, i to nakon dužeg vremena, nove generacije ponovo zainteresovane za rokenrol i druge mlade bendove.

U Srbiji ćemo Gretu Van Fleet imati priliku da slušamo uživo na EXIT festivalu čiji program ove godine, pored novih nada rokenrola, predvode rok giganti The Cure.

Foto: loudersound.com