Share
Bitipatibi 28. decembra u Domu omladine Beograda

Bitipatibi 28. decembra u Domu omladine Beograda

Beogradski bend Bitipatibi nastupiće 28. decembra u 21:00 u sali Amerikana Doma omladine Beograda.

Bitipatibi spadaju u najvažnijih alternativne rok sastave koji su se pojavili poslednjih godina u regionalnim okvirima. Njihova suzdržana, stidljiva “showgaze” estetika, provučena kroz osetljive ljubavne pesme u kojima se prepoznaju svakodnevne gradske situacije i odnosi, ima sva obeležja važnog generacijskog iskaza.

Posle debi albuma “Lešnici divlji”, kojim su dali na uvid javnosti svoj ogroman talenat, nastavak karijere im je – uprkos jednom kratkom prekidu – doneo samo uspehe i umetnička priznanja: pre svega u vidu rasprodatih koncerata, kako kod nas, tako i u susednim zemljama. Ipak, baza sastava je Beograd, tako da njihov već tradicionalni prednovogodišnji koncert u Domu omladine, predstavlja vrhunac sezone kad su u pitanju fanovi.

U pripremi trećeg albuma, Bitipatibi su dopunili sastav, te je među njima sad i Dušan Petrović Dule, majstor na saksofonu koga znamo iz mnogih naših džez i alternativnih rok sastava (Plejboj, Eyesburn, Vlada Divljan, Dvojac bez kormilara). Zvuk grupe je obogaćen jednom novom dimenzijom koja navodi na klupski ritam i bluz, čime su prepoznatljivo melodične, setne i sanjive pesme liderke Une Gašićodjednom dobile novu infuziju energije – ne čudi da je “Dođi u moj san” već postala pravi hit, koji bi napokon bendu mogao doneti zasluženu mainstream prepoznatljivost.

Koncert u Domu omladine Beograda biće zato prilika da se proveri šta je u tako svečarskim okolnostima, pred samu Novu godinu, spremna da nam pokloni ova jedinstvena grupa, koja ima sva obeležja voljenog potkulturnog fenomena!

Ulaznice su u pretrodaji od 3. decembra preko EVENTIM mreže, po ceni od 600 dinara.