Serving the Servant - Remembering Kurt Cobain

Bivši Nirvanin menadžer izdaje novu knjigu o životu Kurta Kobejna

Povodom 25. godišnjice smrti Kurta Cobaina, bivši Nirvanin menadžer Danny Goldberg, objavit će knjigu o njegovom životu pod nazivom “Serving the Servant: Remembering Kurt Cobain”, piše NME.

Knjiga bi trebala biti objavljena 2. aprila, a istražuje Nirvanin vrtoglavi uspjeh od 1990. do 1994, počevši od dana kad su se Goldberg i njegov kolega John Silva dogovorili da budu menadžeri grupe, pa sve do dana kada je Cobain počinio samoubistvo.

U te četiri godine Nirvana je objavila jedan od najvećih albuma “Nevermind”, Cobain je u vezi s američkom rock muzičarkom Courtney Love dobio kćerku te se borio s ovisnošću.

Knjiga će uključiti intervjue s basistom Kristom Novoselicem, Courtney Love i drugima, prenosi Hina.

Goldberg je rekao kako je počeo raditi s Kurtom godinu ranije nego je “Nevermind” snimljen te je ostao uz njega sve do njegove smrti.

“Medijski prikazi Kurta fokusiraju se na tragediju njegove smrti. Iako je nemoguće ignorisati unutarnje demone koji su ga mučili, istražujući i pišući ‘Serving the Servant’, često sam se podsjetio Kurtove briljantnosti, smisla za humor i njegove ljubaznosti prema većini ljudi oko njega. Bio je tako složen da nijedna osoba nije iskusila istu osobu, ali se nadam da ću moći dodati još jednu dimenziju Kurtovoj ostavštini”, kazao je Goldberg.

Total
3
Shares
Previous Article
Boemska rapsodija

Brajan Mej: Ponosni na to da je “Bohemian Rhapsody” osvojio pet nominacija

Next Article
Deezer Spotify

Prodaja albuma u Americi pada, striming servisi rastu