Black Screens Sweeter Than Ever

Black Screens predstavio spot za singl “Sweeter Than Ever” feat. SUN U

Atmosferični trip-hop projekt  “Black Screens“, izbacili su spot za dugoočekivani singl “Sweeter Than Ever” kojeg su snimili u suradnji sa zagrebačkom instrumentalisticom i vokalisticom SUN U.

“Sweeter Than Ever” ujedno je i prvi singl kojim se Black Screens predstavljaju domaćoj publici, a pjesma tematizira želju za ljudskim dodirom u društvu koje sve više tone u otuđenost i osamljenost.

Black Screens je zagrebačko-berlinski projekt koji svoje korijene vuče iz trip-hopa, a čine ga producent i gitarist Dino Lujo te Matej Radnić (DJ Nodef).

Talentirana autorica i vokalistica SUN U napisala je tekst za pjesmu, a za nju kaže:

Radi se o iznimno intimnoj pjesmi u kojoj subjekt želi pripadati nekome, biti dijelom života bliske joj osobe, ali sa spotom se dobiva jedna potpuno nova dimenzija u kojoj vidimo razliku između želje i stvarnosti koja ih razdvaja. U pitanju je proturječje koje se jasno ocrtava, kako u likovima na ekranu, tako i u životu.” zaključuje SUN U.

Spot zorno dočarava taj kontrast između slike i tona te udaljenost između ljudi, a redatelj i snimatelj, Miran Brautović (Palm Productions), vješto je prikazao otuđenje parova jer svatko od njih priča svoju priču .

Na snimanju je bilo dosta zanimljivo jer smo imali tri para koji su trebali istovremeno prikazati želju za fizičkom bliskošću te udaljenost tj. hladnoću. Tako nešto opasno je “glumiti” jer se vrlo lako može izgubiti autentičnost izvedbe, ali na kraju su svi dali sve od sebe, a mi smo dobili baš ono sto smo trebali kako bi zaokružili cijelu priču.” dodao je Miran Brautović.

Glazbu potpisuju Black Screens, tekst Sanja Šiljković (SUN U), mix Ivan Brajković, a mastering Ljudevit Ivić.

Black Screens već najavljuju drugi singl za nadolazeću jesen, a spot za singl “Sweeter Than Ever” možete pogledati ovdje:

 

Total
0
Shares
Previous Article
Led Zeppelin Documentary

Led Zeppelin dokumentarcem obilježava 50 godina rada benda

Next Article
Milena Trigger

The Trigger objavio spot za singl 'Pray', novi album najavljen za jul