Share
Bojana Vunturišević predstavila novi singl i spot „Promašaj“

Bojana Vunturišević predstavila novi singl i spot „Promašaj“

Nakon što je debitantskim solo albumom „Daljine“ osvojila regionalnu muzičku scenu, Bojana Vunturišević predstavlja novi singl „Promašaj“, u kojem progovara o instant prijateljstvima, ljubavnim razočaranjima i susretu generacija.

Uvek svoja, šarmantna i emotivna, Bojana ne samo da je publiku oduševila vešću o izlasku nove pesme, već je najavila i skorašnju objavu sledećeg albuma.

Promašaj je poslednja u nizu pesama koje sam napisala za drugi album koji, za sada, nosi ime Sama. Pesma je lirički inspirisana jednim instant poznanstvom, prijateljstvom. Zvuči poznato, zar ne? Želela sam da kroz prizmu klasične ljubavne priče opišem momenat sadašnjice u kojoj smo okruženi instant prijateljima, instant odnosima. Tekst sam pisala zajedno sa čuvenom beogradskom dramaturškinjom, rediteljkom i pesnikinjom Minjom Bogavac“, kaže Bojana.

Muziku za pesmu Promašaj komponovala je sama, dok je u kreativni proces nastanka novog singla, uz svoje stalne saradnike, uključila i mlade snage domaće scene.

„Muzika je nastala tačno pre godinu dana na mom ‘ajpedu’. Želela sam da najaktuelnije savremene elemente muzičke produkcije prilagodim svom muzičkom izrazu i ukusu. U tome su mi pomogli moj višegodišnji saradnik Ivan Mirković Bambi, koji potpisuje aranžman, kao i mlada nada domaće muzičke produkcije Luka Jovanović Luksoni sa kojim sve više i više volim da radim“, otkrila je poznata umetnica.

Na isti način, prirodno se nametnuo i odabir saradnika koji su radili na ekranizaciji singla Promašaj.

„Spot je režirao moj dugogodišnji saradnik Ivan Stojiljković. Kao i u muzičkom segmentu, i u video-sektoru sam želela da svoju generaciju spojim sa onom koja je došla posle nas, sa takozvanim ‘klincima iz devedesetih’, tako da je spot snimao mladi i veoma talentovani Luka Trajković. U videu smo želeli da dočaramo sve što ja jesam tokom svih ovih godina. Okružena vrlo različitim ljudima koji zajedno sa mnom čine jednu kompaktnu i neodvojivu celinu“, objašnjava kantautorka i dodaje da se kroz spot provlači simbol jabuke, kao znak sećanja na njenog oca kome je ovaj video-klip u potpunosti posvetila.

Osim novog singla Bojane Vunturišević, izdavačka kuća “Bassivity Digital” u narednih mesec dana predstaviće četiri nove pesme ženskih izvođača, regionalnih zvezda i onih koje će to tek postati.