BoooX EP Sezona kiselih krastavaca

BoooX video singlom “Poigravanje” predstavlja EP “Sezona kiselih krastavaca”

Novo ime na sarajevskoj alter pop sceni je grupa BoooX koja predstavlja singl i video “Poigravanje”.

Nakon debi albuma “PoluTonTiMonoTon”, BoooX predstavljaju “Sezonu kiselih krastavaca” –  EP od pet pjesama s kojeg je i preuzet najavljeni singl i spot “Poigravanje”

Negdje u tijeku 2019. godine u Sarajevu je osnovan BoooX , bend s idejom da stvara alter pop odnosno elektro pop glazbu. Okupljen oko četiri glazbena kreativaca Mirze Golo na vokalu i gitari, Osmana Abdelmukarama na basu, Admira Obraćanina na sintu i Berina Tuzlića na bubnjevima,  BoooX je već narednu godinu objavio album “PoluTonTiMonoTon” koji je promoviran kroz singlove i video spotove  “Vodimo ljubav”, “Kako dotakla si me” i “Berlin”.  

A, ovih je dana BoooX opet u akciji u kojoj predstavlja novi EP od pet pjesama okupljenih pod naslovom “Sezona kiselih krastavaca”.  

Prvi singl i video preuzet s EP-ja je “Poigravanje”mid-tempo ili mic po mic stvar koja govori o sarajevskom odnosno kompletnom balkanskom letargičnom i inertnom mentalitetu zbog kojeg se ne događaju promjene u smislu kvalitetnijeg života ili ako se i događaju, događaju se baš kao u spomenutom “mic po mic” tempo. 

BoooX – Poigravanje , EP “Sezona kiselih krastavaca”, 2021.

“Sezona kiselih krastavaca” popis pjesama:
1. Berlin
2. Insekt
3. Klise
4. Poigravanje
5. Tišina

BoooX su:
Mirza Golo
Osman Abdelmukaram
Admir Obraćanin
Berina Tuzlić

Total
15
Shares
Previous Article
Hadži Prodane Duše Negativac

"Negativac" - novi singl i spot benda Hadži Prodane Duše

Next Article
Richard-Bona-Alfredo-Rodriguez-AdamHart

Richard Bona & Alfredo Rodriguez, 13. i 14. jula na Kalemegdanu