Share
Brainswitch napravili kontemplativni video za pjesmu “Psithurism Astronauts”

Brainswitch napravili kontemplativni video za pjesmu “Psithurism Astronauts”

Novi video mostarskog benda Brainswitch. Pjesma “Psithurism Astronauts” treći je singl s još uvijek aktualnog albuma “Sun Worship Kingdom”.

Mostarski post-metal kvintet Brainswitch počastio nas je s prekrasnim kontemplativnim video uratkom za jednu od pjesama s nedavno objavljenog albuma “Sun Worship Kingdom” (Geenger Records). Radi se o kompoziciji “Psithurism Astronauts”, a osoba koja je osmislila i montirala video jest gitarist grupe Goran Tiro.

Bend objašnjava pozadinu pjesme ovim riječima: “Psithurism Astronauts” govori o “love – hate” odnosu kojeg imamo prema sredini u kojoj živimo. Postoji mnogo stvari u kojima ovdje možeš uživati i koje volimo, ali isto tako, postoji jaaako mnogo negativnih stvari koje te sputavaju i vuku nazad. Pjesma može biti poziv filozofu da dođe u taj grad da filozofira, da ne očajava, već da crpi sreću u nepokretu. Pjesma i spot govore o dualnosti, o mjestu koje se čini živo i sretno na svjetlu, a nepomično i sablasno u tami.

Psithurism Astronauts

Dive into the Sun
And step away.
Dive into the Sun.

Come and find us through the flares,
In our small town of despair.
Feel the Sun, feel the Sun,
In this Kingdom made of scars.

Come inhale this summer breeze,
Close your eyes, you’ll find the way,
Feel the Sun, feel the Sun,
Ride the wave before it’s done.

Podsjetimo, album “Sun Worship Kingdom” konceptualni je materijal od 10 pjesama povezanih zajedničkim tematskim okvirom utopijskog proživljavanja jedne generacije u distopijskom okruženju. Dostupan je klikom na https://gngr.space/082