Share
Brigand i Fluid 9. decembra u niškom Feedback-u

Brigand i Fluid 9. decembra u niškom Feedback-u

Black Planet Records sa ponosom i niškom klubu Feedback predstavlja veče alternative uz bendove Brigand Fluid.

Pioniri stoner / fuzz zvuka u Srbiji, Fluid ( Fluid Underground ), odavno poznati niškoj publici, će nakon godinu i kusur dana ponovo raspaliti svoje furiozne i masne rifove u klubu Feedback, te u nekih sat vremena odsvirati opus svojih energičnih hitova, probranih sa 4 albuma koja imaju iza sebe.
Fluidi će premijerno odsvirati svoj novi singl “Ja Vidim Sve” ali i par novih pesama koje su u fazi snimanja.

Glasne gitare, distorzirani bass i ubojito precizan bubanj će vas dovoljno razbuditi da vam neće trebati jutarnja kafa za radni ponedeljak koji sledi nakon svega ovoga.

Poslušajte diskografiju benda na bandcamp stranici.

Zapratite Fluid na instagramu.

Sastav BRIGAND osnovan je februara 2011. godine od strane Velibora Nikolića, nekadašnjeg frontmena, gitariste i pevača kultnog pančevačkog sastava Jewy Sabatay. Žanr koji bend svira je suštinski alternativni rok sa shoegaze, noise, eksperimentalnim, doom/sludge metal uticajima, prožet introspektivnim tekstovima koji tek povremeno zalaze u socijalnu tematiku. Septembra 2013. godine izlazi album prvenac “Zaplešimo Grešnici” preko izdavačke kuće iz Niša Black Planet Records, koji je pokupio jako dobre kritike i u zemlji i inostranstvu a sa njega su se izdvojili singlovi “Voleo Sam Te” i “Metak S` Mojim Imenom”, a posebnu pažnju privuklo je gostovanje kultne klavijaturistkinje i pevačice grupe Swans Jarboe u pesmi “Tri Noći”. Februara 2017. godine izlazi drugi studijski album “Daleko Je Vavilon”, takođe za Black Planet Records.

“Kada naviknete oči na mrak i naučite da gledate u tami na neki način sve postaje jasnije. Svetla tačka se nazire. Svetla tačka u ovom slučaju je ovaj bend i ovaj album koji su stvorili nešto više nego vredno pažnje i dali domaćoj sceni nešto drugačije od onoga na šta smo navikli. Nešto što smo dugo čekali i što nam je potrebno. Otvorili su nam vrata sveta, možda ne baš Vavilona, ali nekog sa kojim možemo da se poistovetimo. Sveta kome pripadamo. Sveta u kome nismo sami. Sveta u kome delimo i dobro i loše,” – Hardwired Magazine.

“Iako ploča oko koje će se dosta kolebati i sukobljavati mišljenja, “Daleko je Vavilon” poseduje nesumnjiv kvalitet i njome je grupa, kako drugima, pa tako i sebi, postavila izazov koji se na našem podneblju retko nadmašuje,” – Balkanrock.

“Iskreno, ljudski duboko, obilato čudnim metaforama i zamršenim pesničkim slikama, od kojih su neke i gnusne, ispraćeno razvijenim slojevitim gitarskim delovima, muzikalnom mikrofonijom, stvoreno i komponovano van svih postojećih muzičkih lestvica, ovo izdanje predstavlja jedno jedinstveno i kompletno ostvarenje,” – Pris.

“Album „Daleko je Vavilon“ sadrži 11 pesama i svaka od njih ima dovoljno mesa u sebi da bude posmatrana zasebno, a slušane u celini, kao album, imaju snagu da vas prenesu u svet Briganda, svet mračne atmosfere, opakih oštrih ivica i stalne opasnosti. Ali najbolje na ovom albumu je što vam taj svet postaje blizak i omogućava vam da se saživite sa njim i doživite i iskustvo koje vam nije blisko,” – Andrea Kane.

“Vrhunac ploče je “Centurion”, kontroverzna i zla ali jedna od najmoćnijih pjesama domaće scene u 21. Vijeku. Generaciji je potreban Brigand… Da nam kaže ko smo, za šta smo sve krivi, koliko nam je koža tvrda i na koliko raskrsnica smo promašili skretanje,” – Pobjeda.

Download albuma “Daleko Je Vavilon”.

Njihovi živi nastupi su svuda ostali žapaženi i zapamćeni kao najiskreniji i važe za jedan od najboljih live bendova na našim prostorima. Intenzivan nastup i raznovrsnu set listu upotpunjavaju i kultne pesme Jewy abataya, „Nevena“ i „Okean Sreće“. U pauzama bend uveliko radi na novom albumu radnog naziva „Milioneri Protiv Milijardera“ čiji se izlazak očekuje 2020. godine.