Share
Brigand objavio novi album „Iza Crne Duge“

Brigand objavio novi album „Iza Crne Duge“

Pančevačko-beogradski sastav Brigand, objavio je novi, treći po redu studijski album Iza Crne Duge“.

Izdavač je Dallas Records a produkciju potpisuju sami članovi benda: Velibor Nikolić (gitara, vokal), Stefan Gaćeša (bas, klavijature) i Milan Sarić (bubnjevi).

Album je snimljen 2019. godine, donosi devet novih pesama i sada je prvi put u njihovom radu primetan ozbiljniji uticaj osamdesetih. Prožet je shoegaze gitarama, teksturama efekata i sa jasnom ritmičkom podlogom (Cocteau Twins, My Bloody Valentine, Jandek, loveliescrushing), a novi uticaji se oslanjaju na raniju alternative / doom osnovu (Neurosis, Soundgarden, Sonic Youth, Swans, Jesu).

Jaki i metaforični tekstovi su ovog puta okrenuti i „na spolja“ i „iznutra“. Album čini tematski zaokružena celina koja govori o zamišljenom putu čoveka sa „one strane duge“, gde ga dočekuje 21. vek u tranzicionom društvu sa vladavinom tzv. „četvrtog staleža“.

Za artwork je odgovoran Marko Adamović (koji potpisuje i sve prethodne omote grupe), a u promotivne svrhe snimljen je i spot za pesmu „Milioneri Protiv Milijardera“ u režiji Nemanje Đorđevića.

Album možete poslušati na linku.