Share
Brkovi, Shanghai Street Fight i Neuro na ZET Festu 2017

Brkovi, Shanghai Street Fight i Neuro na ZET Festu 2017

Zagrebački pankrok sastav „Brkovi“ sviraće na Festivalu „Z.E.T. od Šipova“ u četvrtak, 13. jula, tog divnog julskog dana u predivnom ambijentu netaknute prirode Janjskih otaka kada ćemo Z.E.T. otvoriti politički-džender-rasno nekorektnim tekstovima, žestokom „kečinom“ i druženjem s žestoko dobrim i daleko više od korektnim likovima.

„Brkovi“ u Šipovo stižu superzagrijani ali neumorni od krcatog rasporeda svirki, sa šest studijskih albuma, već vrlo dobro poznatih publici u Z.E.T.ovom okruženju.

Ako kojim nevjerovatnim slučajem još niste upoznati s opusom „Brkova“, evo link, pa se spremajte za „turbopankfolkvelnes“, uživajte ili se nervirajte – vaša stvar. Slušanje je besplatno, ali nije „džaba“.

Posebno mjesto na Festivalu „Z.E.T. od Šipova“ imaće upravo banjalučki bendovi, koji će otvoriti muzički program i početi večernje žurke na Otokama u petak i subotu. Radi se o dva sasvim različita benda koji, osim ritam sekcije, dijele i nekoliko vrijednosti koje Z.E.T. najviše cijeni: ogromnu, odličnu, ludačku i divnu energiju, romantičnu posvećenost muzici i ljude koji dolaze na njihove nastupe zbog njih, njihove svirke i njihovih pjesama, ne samo zbog toga što se „nešto dešava“.

Shanghai Street Fight i Neuro se u svakom smislu dešavaju. Prave pjesme, snimaju spotove, sviraju.

Neuro poslije četiri godine od prvog albuma ponovo snima. Pobjednici iz 2012. godine jednog od najvećih regionalnih takmičenja demo bendova „Demofesta“ novi album snimaju u studiju Oksigen pod komandom Mome Nikića. Do Z.E.T.a bi možda mogli i da završe.

Ove godine se nakon pet godina postojanja očekuje prvi album benda Shanghai Street Fight. Album bi trebalo da predstave na „Demofestu“, na čiju se scenu poslije tri godine od takmičenja vraćaju kao revijalni izvođač. Z.E.T. 15. jula očekuje dobru atmosferu, sjajnu svirku i premijeru bar jedne nove stvari na Janjskim otokama.

Pored banjalučkih bendova, posebno mjesto na Festivalu, tačnije do Festivala, imaće i banjalučka publika. Organizovan prevoz iz Banjaluke do Janjskih otoka i nazad biće dostupan po nemoguće povoljnim cijenama za sve koji kupe kartu za Z.E.T. i prijave se na vrijeme.