Plastic People Bruhuuhu

Bruhuuhu predstavio novu pjesmu i spot “Plastic people”

“Plastic People” je nova pjesma grupe Bruhuuhu, za koju je snimljen i video spot.

Pjesma je producirana u studiYo Active, a video je kreirala banjalučka umjetnica Tajana Dedić Starović, koja djeluje pod imenom Artist At Camera.

–   Spot za pesmu “Plastic people” odražava kompletnu tematiku pesme, predstavlja jedan drugačiji “novo-normalni” svet, pomalo izopačen, plastičan. Motivi, scene i kompletan vizuelni identitet spota prikazuje sirovost i surovost naše stvarnosti, dimenzije onoga što je realno i subjektivnog doživljaja posmatrača se prepliću i tako kreiraju ovaj sveopšti cirkus koji smo u spotu i prikazali, a koji je zapravo reakcija na celokupnu trenutnu globalnu situaciju. Spot je poprilično slojevit i može se preneti na razlčite aspekte društvenih okolnosti. Želim da se zahvalim momcima iz benda na profesionalnosti i poverenju, statistima koji su uložili deo sebe i svoje ličnosti u ovaj projekat i ostalim saradnicima. 

– Tajana Dedić Starović/Artist At Camera

Makeup dizajn glumaca u spotu je kreirala BH umjetnica Katherine Lee. Izuzev benda u spotu glume Berina Lušija, Asmir Mahalbašić, Kenan Beganović I Dženan Pjanić. ArtWork za naslovnicu je kreirao Dario Kustura.

Pjesma na svojevrstan način govori o klimatskim promjenama I svemu sto čovjek negativno čini kako bi ubrzao propast prirode, te kako plastičnost postaje naša svakodnevica. Spotom je na umjetnički način dočarana plastičnost tijela I emocija.

–    Muziku radimo zbog vjerovanja da možemo utjecati na promjene društva I pojedinca. Ukoliko ovom pjesmom promijenimo promišljanja barem jednog pojedinca, smatrat ćemo to velikim uspjehom.

Bruhuuhu je bend nastao 2018. godine u Bosni i Hercegovini  kao rezultat dugogodišnje komunikacije i zajedničkog muziciranja njegovih članova. Shodno uticajima različitih žanrova muzike, koje članovi grupe konzumiraju, izričaj Bruhauuhu uveliko ima doticaja sa rockom, industrijalom, electrom i drugim srodnim žanrovima. Bend kompletnu produkciju audio i video radi samostalno uz podršku bliskog kruga ljudi i nekoliko profesionalaca, te kao dio zajednice RadiYo Active-a. Muzika i tekstovi su apsolutno autorski.

Bruhuuhu je je bio nominovan za MusicAwardsCeremony 2020 (MAC)  u kategoriji „Novi izvođač“.

Članovi benda su: Ernad Bihorac – vokal/gitara, Solo Semir – udaraljke/vokal, Nermin Bihorac – DJ, Duško Kostić – Bubnjevi i Boris Marković – Bass

Total
0
Shares
Previous Article
Luxus Lord Zora

Luxus Lord singlom "Zora" najavio novi album

Next Article
eksperiment_Porto-Booksa

Eksperiment otvorio novu sezonu s Porto Morto DJ Setom