Bubnjivi & Psi

Bubnjivi & Psi objavili debi album “Stanje svijesti”

Izašao je dugo očekivani album“Stanje svijesti” crnogorskog alt rock bend iz Podgorice, Bubnjivi & Psi, a prethodili su mu objavljeni singlovi ‘Sam sa sobom‘,  ‘Ka nebu i

“Nebo je tlo”. Iza ove četvorke stoji pre svega  Ivan Ivanović Bubnjivi, autor muzike i tekstova, gitarista i vokal, a prate ga  Stefan Pantović  na drugoj gitari, Momčilo Radulović i

Mihailo Saranović na  bas gitari, i Marko Milonjić na bubnjevima.

Cover art za album je radio crnogorski dizajner Luka Zaric, dok fotografije potpisuje Milan Matovic.

Album je  intimna priča autora Ivana Ivanovića Bubnjivog, njegovih ličnih doživljaja, stavova i osvrt na stvarnost u kojoj živimo. Članovi benda uveliko imaju iskustvo zajedničkog sviranja i nastupanja u bendu Parampaščad, a  ime istog krije i inspiraciju za ime Bubnjivi & psi. Razlog zbog koga se dugo očekivalo da album izađe, bend objašnjava :

  • Prvi studijski album “Stanje svijesti” je posle 7 godina ugledao svjetlost dana. Mnogo okolnosti u tom periodu je doprinijelo tome da album toliko dugo čeka na svoje objavljivanje, ali sada je tu i to je ono sto je važno. Materijal je autorski projekat Ivan-a Ivanović-a, alijas Bubnjivi i idejno je bio zamišljen kao kantautorski solo projekat, na kojem bi autor snimio i odsvirao kompletan materijal. Međutim kako je Ivanović postao član benda Parampaščad, došlo se do ideje da ekipa iz benda,  (Psi) bendovski prate autorov izraz. Kao rezultat toga imamo jedan lični osvrt na “Stanje svijesti” samog autora upakovano u autentičan zvuk ovog benda. Pjesme su lične, autobiografske, životne i provociraju razmišljanje o suštini čovjeka, njegovog postojanja, emocija, ljubavi, strahova itd.

Bend se nada da će nakon objavljivanja albuma nastaviti što više da sviraju, kako u Crnoj Gori, tako i širom regiona, er cilj im je da uživo predstavljaju svoj bogati muzički opus.

Jednom prilikom Ivan Bubnjivi je izjavio“Jer ipak rock’n’roll se najbolje propovijeda uživo” , a ovom prilikom i  dodaje:

  • Plan je da se sad svira što je više moguće, ali i da se odmah krene sa novim materijalom koji je već u pripremi, da ne bi došli u situaciju da čekamo novi materijal ovoliko dugo kao prvi. Neka album odradi svoje, dodje do publike, a onda ćemo – nadamo se – do ljeta obradovati publiku sa novim singl-om koji će najaviti zvuk drugog albuma. Hvala svim prijateljima i saradnicima koji su tokom ovogPerioda na bilo koji način učinili da istrajemo i vjerujemo u ovo što radimo!Vole vas vaši Bubnjivi & Psi’. –


Za izradu aranžmana na albumu zaslužan je ceo bend. Miks i master radili su Ivan Ivanović i Stefan Pantović u studiju Stivi. 

Total
0
Shares
Previous Article
Short Reports kreće na prolećnu turneju

Short Reports kreće na prolećnu turneju

Next Article

Cold Snap nakon 10 godina u Banjaluci uz podršku bendova Aberdar, Graysoul i Klapan