Share

Čakovečki Clone Age objavili prvi album – »Fuse« je posveta strujnom osiguraču!

Clone Age1

Nakon što su se publici predstavili prošle godine prvim singlom i videospotom »Give yourself to me« te skrenuli pažnju na sebe i svoj zvuk, početkom ove godine objavljuju i videospot za pjesmu »Wake me up«.

Posljednji video uradak djelo je Ivana Munđara, četrnaestogodišnjaka iz Čakovca, polaznika Škole animiranog filma koji je pjesmi dao zanimljivu vizualnu dimenziju tehnikom olovke na papiru.

Nakon dva singla, logičan je redoslijed da sav snimljen materijal, a radi se o 10 pjesama, objedine na albumu i predstave publici. Žestokog zvuka, lako slušljivih i pamtljivih melodija neodoljivo podsjećaju na Foo Fighterse, u čemu mnogo pomažu i tekstovi na engleskom jeziku.

– Album je dobio ime kao posveta šestom članu ekipe na snimanju – strujnom osiguraču. Naime, kod snimanja albuma pregorjeli su svi osigurači strujne instalacije osim jednog. Nismo mogli popraviti kvar zbog praznika pa smo struju imali samo u jednoj prostoriji te smo dva dana snimali uštekani u samo jednu utičnicu nadajući se da nas naš prijatelj “fuse” neće iznevjeriti. I nije! Izdržao je do kraja i podsjetio nas na stvaranje glazbe, pisanja pjesama i zajednički rad gdje jednako tako u nama puno puta ima dosta “pregorjelih osigurača”, ali ostaje uvijek barem jedan koji omogućuje da se i dalje radi i stvara, kazao je Robert Kriković, vokal i bas gitara.

Produkciju albuma potpisuje sve prisutniji Mark Mrakovčić. Clone Age su Robert Kriković (vokal, bas gitara), Adrijano Valpatić (gitara, back vokal), Nenad Rešetar (gitara) i Marko Lajtman (bubnjevi).

rifmagazin.novilist.hr