The Strange

Čarobna glazbena terapija uz The Strange i White on White u Vintageu

Protiv kišnih dana najbolje se boriti dobrim koncertima koji garantirano popravljaju raspoloženje, a mi smo od bogate ponude izabrali najbolji – The Strange i White on White u Vintage Industrial Baru.

Naizgled jednostavna priča o projektu koji se rodio slučajno iz životnih (ne)prilika koje su se morale pretočiti u pjesme, prema odazivu publike i njenim reakcijama, ne služi samo kao glazbena terapija autoru nego ima iznimno pozitivan učinak na sve one čije je uho dotakao White on White. Iza projekta stoji riječki kantautor Marko Rogić čije su prekrasne pjesme došle pod čarobni glazbeni štapić Darka Terlevića, a njegove smo  gitare već puno puta slušali u Zagrebu (nastup s Jonathanom u Saxu, s Borisom Štokom u Rockmarku i Tvornici gdje je sa svojim bendom The Siids otvorio koncert).

 White on White

Album “Out of Nowhere“ posvećen je je Markovom ocu i prilično je melankoličan i tugaljiv, pa nam ni na kraj pameti nije bilo da će ih četvorica na bini s dvije gitare, basom i bubnjem tako zapapriti da nam se neće skidati osmijeh s lica. Počašćeni smo što su za prvi nastup van Rijeke došli baš u naš grad i sretni smo ih prihvatili u velikom broju glasnom podrškom. Jednostavnost i iskrenost osjećala se u zraku kao i kompleksnost “terapije“ nakon koje smo se svi osjećali fantastično.

Ništa nam drugo nije preostalo nego da se sretni ljuljuškamo i skačemo uz osmeročlani, iskusnu i cijenjenu supergrupu The Strange. Iskreno, premda su itekako poznati i neki od članova potječu iz renomiranih sastava The Walkabouts, The Bambi Molesters i My Buddy Moose, nisam ih slušala prije i nemam “svoju priču“ koja bi me za njih vezala, ali većina publike bezrezervno je otkrivala svoje veze s njihovom glazbom neumorno pjevajući i plešući uz zarazne zvukove hrpe gitara, bubnja i brass sekcije.

The Strange

Već prepunu pozornicu dodatno su “opteretili“ u kratkoj pauzi kad su trubaču Andreju Jakusu predstavnici Hrvatske glazbene unije uručili nagradu Status 2019. (kategorija puhaća glazbala, zabavna, pop-rock i urbana glazba). Uz dva bogata bisa, večer je zaokružena kao slavlje dobre, kvalitetne glazbe koju publika (a ponekad i struka) zna objeručke prihvatiti i nagraditi.

Autor: Andrijana Lepka   Foto: Dario Lepka

 

Total
0
Shares
Previous Article
Michael Kiwanuka dolazi na šibensku Tvrđavu sv. Mihovila

Michael Kiwanuka 10. srpnja na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku

Next Article
Letu Štuke

Letu Štuke predstavljaju spot za naslovni singl s albuma 'Topla voda'