Share
CBS All Access naručio 10 epizoda serije “The Stand”

CBS All Access naručio 10 epizoda serije “The Stand”

Još jedna adaptacija serije Stephena Kinga stiže na streaming uslugu. Ovaj put, to je njegov klasični roman The Stand, od kojeg CBS All Access radi seriju od 10 epizoda.

The Stand je nedvojbeno jedan od najpoznatijih Kingovih romana, prostrano, post-apokaliptično djelo postavljeno nakon bolesti koja ubije većinu svjetske populacije. Roman prati raspad društva i napore male grupe preživjelih koji nastoje uspostaviti novo društvo na čelu sa 108-godišnjakinjom koja je utjelovljenje “dobra” i suočava se s rivalskom frakcijom na čelu sa zlonamjernim vođom.

Ovo nije prvi put da je roman napravljen za ekrane: ABC je emitirao osmosatnu miniseriju još davne 1994., a od tada je bilo brojnih pokušaja za novu verziju, posljednji put 2014., kada je Warner Bros. planirao napraviti miniseriju s redateljem filma Fault in Our StarsJoshom Booneom. Čini se da je ta verzija uskrsnula, budući da su Boone i Ben Cavell angažirani kao pisci, a Boone kao režiser.

U posljednjih nekoliko godina došlo je do velikog broja adaptacija Kingovih knjiga, od filmova smo imali: 2017. godine The Dark Tower i It (i njegov nastavak It: Chapter 2 koji dolazi kasnije ove godine), prošlogodišnji 1922. i ovogodišnji Pet Sematary. A od TV adaptacija: Under the Dome, Mr. Mercedes, 11.22.63 Castle Rock.

CBS još nije objavio datum objavljivanja niti glumce za The Stand, prenosi MojTV.