Share
„Celebration Day“: koncertni film Led Zeppelina ovog vikenda na YouTube kanalu grupe

„Celebration Day“: koncertni film Led Zeppelina ovog vikenda na YouTube kanalu grupe

Nakon veoma uspešnog striminga Princeovog koncerta zabeleženog 1985. godine, YouTube servis, ovog puta u saradnji sa grupom Led Zeppelin, predstavlja još jednu eksluzivu.

Reč je o specijalnom streamingu koncertnog filma „Celebration Day“, koji hronološki beleži istorijski nastup grupe Led Zeppelin, upriličen 2007. godine, u znak sećanja na prijatelja benda Ahmeta Erteguna, osnivača Atlantic Recordsa.

Koncert „Celebration Day“ će premijerno biti prikazan na zvaničnom YouTube kanalu grupe Led Zeppelin u subotu, 30. maja u 21 čas (po lokalnom vremenu) i biće u opticaju do 2. juna.

Grupa Led Zeppelin je ovaj koncert priredila u londonskoj O2 Areni 10. decembra 2007. godine i to je sigurno jedan od najvećih događaja u istoriji rokenrola. Ujedno to je bio prvi zajednički nastup osnivača benda Led Zeppelin Johna Paul Jonea, Jimmia Pagea i Roberta Planta posle 27 godina. Tokom koncerta bendu se na sceni pridružio Jason Bonham, sin pokojnog bubnjara Johna Bonhama.

U više od dva sata programa grupa Led Zepelin je izvela šesnaest pesama među koji ma su remek dela poput: „Whole Lotta Love“, „Rock And Roll”, „Kashmir”, „Black Dog” i legendarni hit „Stairway To Heaven”.

Do početka emitovanja koncerta „Celebration Day“, posetite Mascom YouTube kanal i pogledajte sadržaj plejliste sa najvećim hitovima grupe Led Zeppelin čiji je deo i navedeni nastup.