Share
Činčila objavila novi singl i spot „Egomanijak“

Činčila objavila novi singl i spot „Egomanijak“

Sarajevski psihodelični funk rock sastav Činčila objavio je novi singl „Egomanijak“ pod izdavaštvom Lampshade Media. Singl je ispraćen zanimljivim video spotom koji možete pogledati u nastavku.

Tematika pjesme se bavi jednim od najvećih problema našeg savremenog društva, a to je da je ego veći od zdravog razuma.

Činčila

Poenta same pjesme se najviše ogleda u stihu “Najljepši, najpametniji, najdraži i najdominantniji, u svemu sam naj, naj, naj, egomanijak sam znaj, jesi li i ti taj?” koji frontmen Vanja Solaković ispjevava preko dinamične muzičke podloge britkog instrumentalnog  tria.

Videospot prikazuje jednu usamljenu egocnetričnu osobu  koja “traži izlaz”, ali ga ne nalazi.

Protagonista, kojeg igra Edvin Avdić, je simbol “izgubljene generacije”, današnje otuđene omladine, koja živi bez perspektive i koja je svakodnevno zatočena, svaki pojedinac u svom sopstvenom, često mračnom umu, obesmišljenom samo i jedino materijalnim vrijednostima,

Činčila ipak upućuje i na univerzalni zaključak, a to je samospoznaja, kroz koju je jedino moguće učiniti pozitivne promjene, kako kod sebe samog, tako i u društvu uopšte.

 

  1. […] na Mars“ je objavljen pod izdavaštvom Lampshade Media, a to je samo jedna od pjesama koja će se naći na albumu, najavljenom na proljeće ove […]

Comments are closed.