Claymorean Battle in the Sky-min

Claymorean objavili koncertni video za pesmu „Battle in the Sky“

Lazarevački petočlani heavy metal bend Claymorean objavio je video za pesmu „Battle in the Sky“, snimljenu uživo na festivalu Metaleros Vol. 4.

Claymorean je nedavno svim fanovima poklonio ceo nastup sa pomenutog festivala, koji možete pogledati na NWOTHM Full Albums kanalu, ili besplatno skinuti sa ovog linka.

Koncert je održan tokom 4. Metaleros Festivala 14. oktobra 2023. godine u klubu Gleis1 (Unterschleißheim, Nemačka). Ostali zapaženi izvođači koji su takođe nastupili na ovom rasprodatom festivalu bili su Sacred SteelRoadwolfSpitfire i Savage.

Ceo koncert snimljen je sa šest HD kamera, koje je omogućila kompanija IridumStream, dok je snimanje zvuka bilo prepušteno GrumpyOwl studiju. Celokupan video je montirao i režirao Milan Dexter Savić (Studio C47), koji je prethodno kreirao muzički video za pesmu Claymorean-a “Spirit of Merciless Time” (link za video).
Miks i master zvuka delo je dugogodišnjeg producenta benda i, suštinski, šestog člana ekipe, Borisa Šurlana i njegovog Midnight studija (veb-sajt).

Osnivač Claymorean-a i gitarista benda Vladimir Garčević izneo je svoje mišljenje o ovom izdanju:

“Odlučili smo da ovaj profesionalno snimljen i miksovan koncert poklonimo našoj publici. Danas inače mali broj ljudi mari za DVD-ove ili Bluray-eve, a izdavačke kuće nisu preterano sklone da objavljuju materijal kao što je ovaj, a pogotovu kada je reč o nepoznatom bendu kao što smo mi. U današnjem svetu, u kojem počinje da dominira veštačka inteligencija i koji je u mnogo čemu zavisan od digitalne tehnologije, mi se nekako trudimo da ostanemo verni muzici koju stvaramo i sviramo. Zato nikada tokom naših nastupa ne koristimo nasnimljene prateće trake, klik trake, semplove, trigere niti bilo koju vrstu zvučne nadogradnje . Svaki ton koji čujete u ovom videu izveden je uživo na sceni. Nijedna nota nije ponovo snimljena. Čuju se greške na svakom instrumentu, čak i u štimu gitara i u intonaciji vokala. Ali to samo znači biti čovek. I zaista nam ne smetaju svi oni bendovi koji koriste prednosti moderne tehnologije, i to je njihovo potpuno legitimno pravo, ali to jednostavno nije naš fazon. Mi najviše volimo sirovo i prljavo, jer to je zvuk rokenrola.”

Claymorean možete gledati uživo na ovogodišnjem Headbangers Open Air-u u Brande-Hörnerkirchen-u, Nemačka (25.-27. jul), kao i na brojnim nastupima širom Srbije i Evrope.

Total
0
Shares
Previous Article
U prodaji je peto, dopunjeno izdanje, Ex Yu Rock Enciklopedije 1960 - 2023. Petra Janjatovića

U prodaji je peto, dopunjeno izdanje, Ex Yu Rock Enciklopedije 1960 - 2023. Petra Janjatovića

Next Article
Kanda Kodža i Nebojša Tamo gde je sunčano

Kanda, kodža i Nebojša slave 10 godina ,,Volje za noć“ na dva koncerta u Beogradu