Cold Snap nakon 10 godina u Banjaluci uz podršku bendova Aberdar, Graysoul i Klapan

U subotu (13.04.) KEST pab je opet bio središte autorskog metala i odličnog provoda. Cold Snap je nakon 10 godina pauze nastupio u Banjaluci, a binu su dijelili sa bendovima Aberdar, Graysoul i Klapan.

Prvi na scenu je stupio banjalučki stoner bend Aberdar, dobro poznato ime na domaćoj metal sceni. Publici su predstavili svoj autorski rad, sa fokusom na njihov sjajan drugi album “The Cult of the Naked Snail”. Savršen uvod u obećavajuće dobro metal veče. Jedva čekamo treći album ovog benda!

Drugi na binu je izašao Klapan, mladi banjalučki bend koji je podigao atmosferu među mlađom publikom. Dokazali su da mogu da prenesu dobru energiju na publiku, tako da od njih očekujemo ozbiljniji rad na autorskom materijalu u skorijem vremenskom periodu.

Poslije Klapana, na scenu je stupio Graysoul. Vokal ovog benda je Dario Berg, poznat banjalučkoj publici kao vokal lokalnog benda Logic System Disorder. Graysoul je relativno nov bend, ali ga čini jedna iskusna ekipa što su i pokazali svojim eksplozivnim nastupom u KSET-u.

Poslije nastupa Graysoul-a, vrijeme je došlo da binu zauzme Cold Snap. Ovaj groove metal bend iz Varaždina (Hrvatska) ima iza sebe stotine koncerata i pet izdanja (četiri LP-a i jedan EP), kao i nastupe na jednim od najznačajnijih evropskih metal festivala kao što su Wacken, MetalDays, Exit, Hills of Rock… Svojim nastupom su opravdali reputaciju i naprosto nas oduvali! Atmosferu su doveli do usijanja, a kao što je to uobičajeno na dobroj metal svirci, šutka je takođe bila dio doživljaja.

Publika je to veče imala prilike i da kupi bendovske proizvode i podrži ih i na taj način.

Ova svirka treba da bude podsticaj i ostalim bendovima da se bolje aktiviraju po pitanju nastupa, ali i autorskog rada. Publike ima, žedna je metala i autorske muzike, a tome svjedoči i pun KSET kao što vidite na priloženim slikama i snimcima.

Hvala puno KEST pabu što je još jednom otvorio vrata dobroj metal muzici i Dariju što je organizovao ovaj događaj.

Total
0
Shares
Previous Article
Bubnjivi & Psi

Bubnjivi & Psi objavili debi album “Stanje svijesti”

Next Article

Svirepo, nasilno, dominantno - DIOCLETIAN