Share
Core System objavili novi album „Contrast“

Core System objavili novi album „Contrast“

Međimurski progressive metalcore bend Core System predstavio je novi album „Contrast“.

Core System je progressive metalcore bend sa sjevera Hrvatske čiji zvuk spaja izazovne/nekonvencionalne ritmičke sekcije i snižene gitarske tonove koji se isprepliću sa emocionalnim/nježnim/finim melodijama dok ih zaokružuju dva čvrsta vokala koji se nadopunjuju u jedinstvenoj harmoniji. Autentičnim zvukom, bezkompromisnim dropovima i glazbom kojom pomiču granice poznatog, Core System nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Bend je nastao 2016. godine kad je započeo raditi na svom prvom albumu ”The Loop” te je za prvi singl istoimene pjesme ”The Loop” snimljen i videospot. Istiću se i činjenicom da je kompletni album vlastiti produkt benda – od dizajna naslovnice albuma, preko snimanja i produkcije pjesama albuma do produkcije videospota što govori o razini posvećenosti i strasti koju bend pokazuje, ne samo na pozornici već i izvan nje.

Bend čine: Ivan Modrić – Vokal, Lovro Špoljarić – Vokal, Josip Novak – Gitara, Eugen Baranašić – Bass i Luka Bergovec – Bubnjevi

Core System – Contrast (o albumu)

Nakon dvogodišnjeg rada, nastaje 10 kompozicija koje se ujedinjavaju u album „Contrast“. Ime albuma nagovještava, između ostalog, kontrast između pjesama, ali i kontrast između općenitih odnosa u životu. Novi album Core Systema predstavlja sigurnu liniju između suprotnih strana (grafički prikazano na album cover artu). Cilj ovog albuma bio je diverznijim tonovima nadmašiti prijašnji „The Loop“, ali uz pojačanu dozu pjevnih melodija te lako pamtljivih riffova.

Bend je najavio i koncertnu promociju albuma u Metalac Industrial Baru u Čakovcu gdje će ime se 20. rujna pridružiti i Pale Origins.