Crni dani CERN-a Prazninama

Crni dani CERN-a objavili novi album “Prazninama”

Bend Crni dani CERN-a iz Lukavca BiH, objavili su novi album pod nazivom “Prazninama”, za Muzičku produkciju radio televizije Bosne i Hercegovine.

Album “Prazninama” je nastao u periodu 2017. – 2019. godina i spoj je različitih generacijskih uticaja i muzičkih izražaja članova benda.

„Prazninama“ je sniman u studijma Pogon Tuzla, Muzički centar Pavarotti Mostar i studio Muzičke produkcije BHRT Sarajevo.

Tehničku podršku su pružili producent Dražen Mulaosmanović iz tuzlanskog studija Pogon na pjesmama „Neprizvanog“ i „Prazninama“, te na svim ostalim pjesmama Adnan Mušanović, producent Muzičke produkcije BHRT.

Tekstove, muziku i aranžmane potpisuju svi članovi benda: Rijad Šišić (gitara), Edin Kozarević (bas, synth), Samir Zahirović (glas), Semir Gosić (synth, bas), Nermin Omerović (gitara), Ninoslav Rikert (bubnjevi). Dok su artwork i design omota i bookleta za CD radili Rijad Šišić, Nermin Omerović i Dražen Mulaosmanović.

“Bilo bi suviše sugestivno sa naše strane reći bilo šta o albumu, to ostavljamo slušaocu da sam ocijeni. Možemo reći jedino da se kroz cijeli album provlači tema naše prolaznosti, te pitanje šta učiniti sad dok smo tu, kako popuniti praznine”, rekli su iz benda.

Album u cijelosti možete poslušati na Youtube kanalu benda, dok fizičko izdanje na CDu se može naručiti slanjem upita u inbox na Facebook stranici benda, te kupovinom u CD shopu Mido u Tuzli.˝

Bend Crni dani CERN-a je nastao 2015. godine u Lukavcu, BiH. Sviraju isključivo autorsku muziku u kojoj se osjeti konglomerat raznih popularnih i alternativnih muzičkih uticaja od ´70 do danas. 2016. godine su objavili EP pod nazivom “Prva čestica – Strast” za nezavisnu izdavačku kuću “Slušaj najglasnije”.

Total
0
Shares
Previous Article
Dzenis-Njen-zivot-i-muzika

„Dženis: Njen život i muzika“: Objavljena intimna biografija kraljice rokenrola u izdanju Lagune

Next Article
System of a Down nakon 15 godina pauze objavili dve nove pesme

System of a Down nakon 15 godina pauze objavili dve nove pesme