Share
Crni dani CERN-a objavili novi singl “Plavo”

Crni dani CERN-a objavili novi singl “Plavo”

Četveročlani sastav iz Lukavca, Crni dani CERN-a objavio je novi singl pod nazivom “Plavo”.

“Pjesma Plavo najiskrenije opisuje naše poimanje umjetničkog , u kojem smo predočili mnoštvo vizuelnih i pjesničkih kadrova. Nastala je nekako u jednom dahu, u jednom akordu, u jednoj boji. Video je urađen pod palicom našeg gitariste Nermina Omerovića. Zajedničkim zalaganjima tražili smo momente koji će najbolje oslikati osjećaje koje njene harmonije bude u nama.Plavo predstavlja, kao uostalom i velika većina naših pjesama, put u sebe, zaranjanje u duboko plavetnilo vlastitog bića. Istraživanje sebe je prvi korak ka promjeni individue, a onda i društva. Kao i uvijek, tekst i muziku potpisuju CDC,” rekli su iz benda.

Audio: Studio MC Pavarotti, mix Sead Zaklan i CDC, produkcija: Dražen Mulaosmanović i CDC, mastering: Simon Gibson, Abbey Road, London UK i video: Nermin Omerović i CDC.

Ko su Crni dani CERN-a?

“CDC u današnjem obliku evoluirao je iz niza različitih afiniteta i karaktera samih članova okupljenih oko zajednicke strasti – muzika. Zbog toga, prvi EP ima naslov „Prva čestica: Strast“. Svako je donio dio sebe, ostavljajući ga u pjesmama ogoljenog i sirovog. Kroz vrijeme djelovanja, nastojimo postati opcija koja nije onečišćena raznim kompromisima, odgovor na današnju scenu u kojoj se mnogi trude dostići 5 minuta slave ne birajući sredstva, često bacajući svoj umjetnički dignitet pod noge, što je postala redovna disciplina koja podsjeća po mnogo čemu na neke instant zvijezde neukusnog tv show-a. Radimo ono što volimo, sviramo ono što je u nama.”

 

  1. […] singlova „Plavo“ i „Lutam“, četveročlani sastav iz Lukavca, Crni dani CERN-a objavio je novi singl pod […]

Comments are closed.