Share
Crnogorska Zbrka poziva sve demo bendove regiona

Crnogorska Zbrka poziva sve demo bendove regiona

Na fudbalskom terenu na Glavi Zete, u Danilovgradu, 1. i 2. maja, odžaće se prvo izdanje festivala Zbrka, namijenjenog prvenstveno demo bendovima iz Crne Gore i regiona, ali publika neće biti uskraćena ni za nastupe regionalnih zvijezda.

„Festival Zbrka nastao je iz želje da i Crna Gora dobije demo festival dostojan sličnih festivala u zemljama regiona. Izbor je pao na Glavu Zete jer je to idealna lokacija za takvu manifestaciju, a imali smo sreće da su se naše ambicije poklopile sa željom vlasnika fudbalskog terena na Glavi Zete koji žele da Glava Zete povrati svoj stari sjaj kada je bila prepoznata kao idealna lokacija za odmor i zabavu, i baš iz navedenih razloga smo se odlučili da festival održimo 1. i 2. maja, jer su to datumi koji se vezuju za dobar provod na Glavi Zete”, otkrivaju organizatori iz NVO Društvo prijatelja rijeke Zete.

Konkurs za demo bendove će trajati do 20.03.2019, a pravo nastupa imaju svi demo bendovi iz Crne Gore, Srbije, BiH, Makedonije, Hrvatske i Slovenije koji stvaraju muziku iz domena pop, rock, hip-hop,r’n’b i sličnih muzičkih pravaca.

Zainteresovani bendovi mogu se prijaviti na e-mail: zbrkafest@gmail.com ili na zvaničnoj Fejsbuk stranici Zbrka fest, gdje će dobiti formulare potrebne za prijavu na festival, a žiri će najkasnije do 01.04.2019. objaviti imena 15 takmičarskih bendova koji će nastupiti na festivalu.

Najbolje bendove očekuju i vrijedne nagrade, pa će tako pobjedniku festivala pripasti produkcija albuma u vrijednosti od 3000 eura, druga nagrada je binska oprema u vrijednosti 1000 eura, dok treća, novčana, iznosi 500 eura.

Žiri koji će učestvovati u odabiru takmičarskih bendova biće sačinjen od poznatih muzičara, novinara i drugih muzičkih znalaca koji pomno prate muzičku scenu, a u izboru pobjedničkih bendova učestvovaće i sami članovi takmičarskih bendova, ali i publika.

Akronim ZBRKA (Zeta Bajkeri Rok Kamp i Alternativa) sasvim izvjesno će opravdati naziv, pa će u skladu sa tim organizatori pripremiti i kamp naselje za sve one kojima je to omiljeni dio festivala, dok će bajkeri uživati privilegije kao što su besplatne ulaznice i besplatne obroke za vrijeme trajanja festivala.

Takođe, od regionalnih zvijezda u revijalnom dijelu za sad nastupe su potvrdili srbijanski muzičar SevdahBABY, čuveni beogradski metal sastav Mortal kombat, hrvatski pop/rok bend Silente, kao i pančevački hip-hop sastav Iskaz.

„Posjetite naš festival, jer po Zbrci se maj poznaje“, poručuju iz organizacije prvog velikog festivala demo bendova u Crnoj Gori.

  1. […] cilju promocije danilovgradske “ZBRKE”, crnogorskog festivala demo bendova, u Gradskom kulturnom centru Užice 2. marta biće održana manifestacija “Zbrka u najavi” od […]

Comments are closed.