Share
Čuješ?! u KSET-u: Blue Hour Ferry i Those Herds

Čuješ?! u KSET-u: Blue Hour Ferry i Those Herds

U KSET-u je održana peta, predzadnja večer četvrte sezone Čuješ?!, natjecanja friških, neovisnih izvođača i bendova, a predstavili su nam se Blue Hour Ferry i Those Herds.

Obzirom da smo se večer prije dobrano iskakali i emocionalno iscijedili na koncertu Theriona i ostalih odličnih bendova, mislila sam kako nije loše što će ovog puta nastupiti samo dva benda za razliku od prijašnjih večeri na kojima smo gledali po tri izvođača. Bili smo premoreni, sjeli za šank i poželjeli staviti čačkalice na oči da ne zadrijemamo uz pivicu. Obećavajuće nije izgledalo ni što prvi bend svira glazbu kakva nam baš i ne odgovara, no priličan broj mladih ljudi koji su ulazili ipak je bio znak da neće to biti loše.

Zagrebački Blue Hour Ferry, obasjan snenim plavim reflektorima zapravo je bio čisto prikladan za naše pospano stanje. Njihove pjesme koje su mješavina funka, bluesa, jazza…zapravo svega onog što prethodnu večer nismo slušali. Mladi je to bend koji je od 2014. godine imao nekoliko faza razvoja, a kompletirao se krajem prošle godine dolaskom nove pjevačice koja svojim vokalom obogaćuje ono što dečki već uigrano sviraju neko vrijeme. Bilo je pjesama na hrvatskom, engleskom i španjolskom, tu i tamo nekih fulanih tonova pjevačice, ali toliko je simpatična i suverena da čak nije ni smetalo jer se brzo snalazi, a na čitavom bendu se vidi da im je gušt to što rade.

Drugi su nastupili Those Herds, iz Krka, koji su na početku izazvali naše simpatije kad su rekli da im je ovo četvrti gig i da se nadaju da neće nešto zaribati. Već nakon prve pjesme bilo je teško ostati miran na stolcu jer u svojoj žestini perfektno zvuče. Pjesme su bile toliko raznolike i nepredvidive kao i njihovi završeci, izmjenjuju se i upotpunjuju vokali gitariste i bubnjara, čak sam pomislila da muljaju da nisu češće nastupali. Smjer glazbe koju sviraju mi je baš teško definirati, čas zvuče kao The Cult, čas kao Motorpsycho, pa bi definicija bila jednostavna – sviraju sve što meni paše. Dovoljno je reći da sam jutro poslije poslušala sve njihove pjesme koje sam uspjela naći na YouTube-u.

Na kraju večeri nam je zapravo bilo žao što nije svirao još jedan bend.

Autor: Andrijana Lepka    Foto: Dario Lepka

Leave a Comment