Share
Cura i Dečko spotom za pjesmu “Dvije polovice kruga” predstavili svoj “live act” set

Cura i Dečko spotom za pjesmu “Dvije polovice kruga” predstavili svoj “live act” set

“Mnogi ne znaju, ali naša je ljubav počela na daljinu. Tih smo se prvih SMS poruka, ispunjenih ljubavnim pjesmama, prisjetili kada nam je Jakov Habjan prezentirao logo. Počastio nas je dizajnom koji nam se toliko svidio da smo ga u opjevali i potkrijepili uspomenama o početku naše ljubavi – dok smo jedan prema drugom mogli samo disati…”

“Pjesma je nastala, kao i većina seta – improviziranjem nakon radnog vremena, u našem dragom domu. Posebnost ove pjesme, zbog koje smo je odlučili predstaviti prvu, kao i otvoriti set njome, je spominjani  izvor inspiracije, dvije polovice kruga, koje grle se.”

Cijeli set pogledajte na kanalu Radio Rože:

Cura i Dečko glazbeno su zaljubljeni par kojeg čine Ivan Marojević i Vanesa Petrac. Svoj uzbudljivi live-act eksperiment prožet mekanim ritmovima, nježnim melodijama, sintevima i loopovima započeli su prije 3 godine, a za njima je jedan samo-izdan EP “Cura i Dečko Idu na Vikend”.

Ovo su ljeto obilježili raznovrsnim koncertima Hrvatske, a nedavno su nastupili i u Rijeci na audio-vizualnom spektaklu “Suton” u Arheološkom parku “Principij”. Česti su gosti Dunje Knebl na etno večerima u “Začaranoj Močvari”, surađuju sa suvremenim plesačima, uglazbljuju kazališne predstave live sound designom i “Impro Jamove” s plesnim odsjekom Akademije dramske umjetnosti. Članovi su improvizacijskih kolektiva “Tu za To” i “Nomad Jam”.

Set smo izveli u sjajnoj emisiji  riječkog radija zajednice – Radio RožaŽivo Uživo.

“Za vizualni nam je dojam tehnički pomogao splitski umjetnik Marin Tudor, dok je Cura dizajnirala i izradila vizuale.”

“Sretni smo što ćemo u prosincu ponovno surađivati sa Streetforma manifestacijom, spremamo se i za nastup na Adventu u Zagrebu, dok na društvenim mrežama još uvijek objavljujemo live stream svirke u prirodi. Za #jamuary 2020. spremamo pravi improvizacijski izazov u vlastitoj produkciji!”

“Pratite nas za svakodnevan uvid u naše stvaralaštvo, uskoro objavljujemo i web stranicu “Cura i Dečko” na kojoj ćete moći kupiti našu glazbu i ručno rađeni merchandise”.

Foto: Hrvoje Zalukar