Uada

Da li mainstream svoje ideje crpi iz Undergrounda

Slučajnost ili mislite da mainstream umjetnici obraćaju pažnju na underground?

Sve je počelo kada su Ihsahn i umjetnik David Thiérrée optužili Taylor Swift da im je ukrala umjetnost/ideju. U pitanju je bila crno-bijela fotografija nekih maglovitih šuma sa osobom koja stoji u njoj. Dakle, ne baš originalna ideja koja nalaže optužbe za krađu, posebno imajući u vidu “tmurne šume”, sve je u žanru black metala. Premda nam se činilo da Ihsahn samo kritikuje njenu ideju bez optužbi, nismo toliko sigurni za Uada, koji nudi još čudniju optužbu.

Uada je na svom facebook profilu optužila Marilyn Manson-a da je potencijalno ukrao njihov  “put lijeve ruke” izgled gdje se lijevom rukom pokriva lice. Uada je sugerisala da mainstream umjetnici traže nove ideje kod undergorund bendova i umjetnika. Doduše fotografija u šumi, držanje ruke preko lica nisu baš originalne ideje koja zahtijevaju optužbe za krađu. Mnogo je slika ljudi sa rukom preko lica.

Uada-manson“Nedavno smo vidjeli tvrdnje o sličnostima između omota za Ihsahn i Taylor Swift izdanja”, rekla je Uada. “Juče smo postali svjesni sličnosti između našeg zaštitnog znaka “Put lijeve ruke” i nove promotivne fotografije Marilyn Manson-a. Slučajnost ili mislite da mainstream umjetnici obraćaju pažnju na underground?”


Total
0
Shares
Previous Article
midnight-oil-gadigal-land

Nakon 18 godina, grupa Midnight Oil vraća se novim singlom - “Gadigal Land”

Next Article
Tricky

Tricky objavio drugi singl sa novog albuma