Share
Damir Avdić sutra u Rijeci

Damir Avdić sutra u Rijeci

Sutra, s početkom u 22 sata premijerno u Klub.u ispod The Beertije na Trsatu nastupit će Damir Avdić.

Umjetnik riječi. Oštre poput britve, direktne, kao metak u glavu, ravno iz srca. Bez kompromisa, bez iluzija, uzdrmat će i ljutog pankera i odvaljenog hiphopera. Odvojit će zamišljenog intelektualca od šanka i ušutkati najglasnijeg. Njegove riječi su žilave, napete, drske. Istina boli i Damir Avdić je prostire ogoljenu do srži, surovo i neumoljivo. Govori ih psihotično, ispraća vampirskim pogledom, urezuje tvrdim, moćnim gitarskim rifom koji više pripada hard core školi nego klubu kantautora

Damir Avdić alias Diplomatz je sve u jednoj osobi – pjevač, pjesnik, gitarista, band, kantautor odnosno anti-kantautor, glumac, pisac, mislilac. Sve radi iz srca. Trijezne glave. Uvijek u srž problema. Mnogima stane na žulj do kraja razobličavajući banalnost surove svakodnevnice.

Od prvog romana ”Na Krvi Ćuprija” i debitantskog solo albuma “…od trnja i žaoka” (Slušaj Najglasnije!) se kroz brojne koncertne nastupe po regiji brzo proširila legenda o bosanskom psihu Damir Avdiću. Sa sljedećim albumima “Mrtvi su mrtvi”, “Život je raj” (oba Moonlee Records), “Main Kapital”, “Human Reich” i “Manjina” (svi Kapital Rekord), te najaktualnijim “Amerika” je Damir Avdić potvrdio poziciju jednog od najznačajnijih autora, a uz to svakako zaslužuje i titulu najgnjevnijeg pjesnika Balkana.

Ulaznice su u pretprodaji po 50 kn na šanku The Beertije, u Dallas music shopu te online na entrio.hr Na dan koncerta ulaz će biti 70 kn.

Foto: okcabrasevic.org