Share
Danas počinje XVI Međunarodni Blues & Rock Festival “IN WIRES”

Danas počinje XVI Međunarodni Blues & Rock Festival “IN WIRES”

16. po redu „IN Wires“ festival u organizaciji ljubitelja bluza i roka „Glas iskustva“ (VOX EXPERIENCE), biće održan u GKC-u danas, 16. i sutra, 17. juna.

Na jedinom festivalu ovog žanra na području Zlatiborskog okruga ali i na teritoriji Crne Gore i  Republike Srpske, pored muzičkog dela programa biće priređeni i prateći programi vezani  za bluz i rok kulturu. Publika će tako biti u prilici da pogleda izložbe slika, muzičke radionice, izložbe fotografija, promocije knjiga, CD izdanja, perfomanse i drugo, najavio je Miloš Milojević, izvršni producent festivala.

Do sada su na festivalu nastupale sve aktuelne bluz grupe iz Srbije i to: Raw Hide, Di Luna Blues Bend, Pera Joe Blues Bend, Point Blank, The Highlanders, Bootleg Blues, Blue Family, Šinobusi, Zona B, Texas Flood, Nick Dragg, The Gamblers…

Podsećajući na učesnike prethodnih festivala organizatori su nabrojali i predstavnike rok scene, navodeći Decu loših muzičara, Električni orgazam, Night Shift, Dejana Cukića…

Od šestog festivala nastupaju i vrhunske evropske i američke bluz grupe: Jefferson Starship iz SAD, Joshua Blue iz Velike Britanija, Little G. Weevil Band iz Mađarske, St. Johnny Band iz Češke, ali i  El Kachon iz Slovenije i Nick and The Backbone iz Grčke.

Milojević je podsetio i da su u okviru pratećeg programa festivala tribine održavali i naši poznati muzički kritičari i novinari Žikica Simić, Petar Peca Popović, Petar Janjatović, Zoran Panović i Bane Lokner, izlagali su slikari Saša Stojanović, Vojislav Stanojčić i Radovan Marinković, svoje knjige su promovisali Dejan Cukić, Damir Malešev, Goran Živanović, Ivko Živković, Žikica Simić, Mihailo Pantić i drugi.

On tvrdi da je organizacijom ovog festivala Užice postalo prepoznatljivo kao grad koji daje svoj doprinos kulturnoj decentralizaciji i kvalitetnoj kulturnoj ponudi regiona.

PROGRAM

Petak,16/06/2017. godine

Gradski kulturni centar – Trg Svetog Save 11, Užice

20:00h – Otvaranje festivala i Izložbe rok fotografija „Moć muzike“ Marine Pešić

Marina Pešić je rođena 13. novembra 1987. godine u Užicu. Od 2006. godine živi u Novom Sadu. Po zanimanju je Master inženjer građevinarstva. Fotografijom se bavi aktivno više od četiri godine. Najveću pažnju posvetila je koncertnoj fotografiji sa željom da prikaže kako muzika utiče na čovekove emocije.

U aprilu 2017. godine osvojila je specijalnu nagradu „Glas žene u muzici“ na međunarodnom foto konkursu – Glas koji se vidi, slika koja se čuje. Poslednje dve godine učestvovala je na izložbi “Jazz“ fotografija, koja se tradicionalno održava u Novom Sadu na Međunarodni dan džeza.

Promocija knjige poezije Riccardo Staraj – „Midnight man“

21:00h Koncert:

– Riccardo Staraj & Midnight Blues Band (Blues & Rock & Jazz band/Rijeka – Croatia)

– Bluz mašina (Blues & Rock band/Beograd – Serbia)

– Ispitni rock (Rock band/Užice – Serbia)

– N O Cod (Blues & Rock band/Užice – Serbia)

Subota,17/06/2017. godine

Gradski kulturni centar – Trg Svetog Save 11, Užice

17:00h Radionica gitare, predavač Mikica Milosavljević (gitarista grupe Smak)

18:00h Promocija knjige „Nepoznati i grad“ Zoran Ilić

21:00h Koncert:

– The Backdoor Band (Rock band/Ohrid – Macedonia)

– Oktava (Blues & Rock band/Kragujevac – Serbia)

– Moonshine Alligators (Rock-a-billy band/Novi Sad – Serbia)

– Teorija zavere (Rock band/Požega – Serbia)

Ulaznica za jedno veče festivala prodaje se po ceni od 300 dinara, a za obe večeri 500 dinara.

Leave a Comment