Darko Rundek i Goblini na Šabačkom letnjem festivalu

Šabački letnji festival, biće održan od 28. do 30. jula u Šapcu, a prvo veče nastupiće Darko Rundek, najavili su juče novi organizatori Festivala – beogradski Mikser. Druge večeri Šapčane će zabavljati njihovi sugrađani bend Goblini.

Muzički program odvijaće se na dve bine: Main stage i DJ stage, na kojoj će biti održane i večeri stand up teatra. Novina na festivalu je klasična muzika, a organizatori su najavili nastup Regionalne dečje filharmonije.

Pored toga, na Starom gradu pored Save biće i pratećih sadržaja poput art zone i debatnog programa. Poseban akcenat u debatama biće na temama decentralizacije kulture i ulozi kreativne industrije u razvoju grada.

Ivan Lalić, izvršni direktor beogradskog Miksera, najavio je konačan program Festivala do 1. juna i prodaju karata po popularnim cenama.

“Poslednjih godina osetili smo potrebu da nasleđe Miksera prenesemo i u druge gradove. Želimo da predstavimo kulturu kao razvojnu šansu, a ne kao rashodnu stavku u budžetima gradova. Šabački letnji festival je već postavljen na zdravim nogama. Prošle godine je napravljen veliki iskorak izlaskom iz tvrđave i tada je dobio ozbiljan kapacitet da postane regionalni lider. Lestvica je visoko i mi sada moramo preko nje, rekao je Lalić.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović kazao je da svaka sredina koja teži ekonomskom napretku mora da razvija svoju kulturu.

“Ako imate zadovoljne ljude, kojima su svakodnevno na raspolaganju kvalitetni sadržaji, onda su te sredine interesantne i potencijalnim investitorima. Verujem da kroz kulturna dešavanja i uključivanje domaćih i stranih stvaralaca, od Šapca pravimo centar kulture. Šabački letnji festival u organizaciji Miksera znači da se grad pretvara u kreativni centar Srbije ali isto tako u centar ljudskih prava i demokratskih vrednosti”, rekao je gradonačelnik Šapca.

Šabački letnji festival održava se svakog leta od 2003 godine, a prošlogodišnja poseta od 20.000 ljudi bila je rekordna. Šabački letnji festival je do sada ugostio više od 150 izvođača među kojima su Darren Emerson, Hladno pivo, Bajaga i instruktori, Van Gogh, Josipa Lisac, S.A.R.S, Dubioza Kolektiv, Massimo Savić, Zabranjeno pušenje i mnogi drugi.

beta.rs

Total
0
Shares
Previous Article
TBF

U grupu TBF privremeno stigao novi član

Next Article

Pokrenuta crowdfunding kampanja za knjigu o Močvari – u prva 24 sata prikupljeno više od 30 % potrebnih sredstava