Share
Definitivna koncertna afirmacija benda Kensington Lima u Vintage Industrialu

Definitivna koncertna afirmacija benda Kensington Lima u Vintage Industrialu

Onima koji su bili u prilici popratiti ostale zagrebačke koncerte benda Kensington Lima u Sax!-u i KSET-u, održanima nepunih godinu dana prije sinoćnjeg u Vintage Industrial Baru, lako je zaključiti da bend ide samo uzlaznom putanjom što se tiče izvedbe uživo.

Očito je moguće to ostvariti samo s jednim snimljenim studijskim albumom May pa je bend primoran svirati samo „stare“ stvari i dalje. Šalu na stranu, sastav iza vođe i autora gotovo svih pjesama Josipa Radića zadržao je samo najbolje i najbolje dodao u svoj live repertoar. Radićevi humorni narativi o konobaricama iz Dalmatinske zagore u Pučišćama na Braču, „futebol menadžeru“ u noćnim i jutarnjim satima za vremena lutanja druželjubive Jenny zadržali su se i postali standardi. Dapače, gotovo nepromijenjeni, ponekad su i podebljani instrumentalnim uvodima ostatka benda. Sve je, naravno, naplaćeno zasluženim pljeskom. Čuli smo i sjajne obrade refrena Beach Boysa i Eltona Johna, u cijelosti su odsvirani nezaobilazni svemirac Bowie i „Starman“ pa „Glory days“ Brucea Springsteena, duet Roberta Planta i Alison Krauss „Gone Gone Gone“, sjajnu  „All Your Favorite Bands“ od Dawesa i „Be My Baby“ The Ronnetesa.

Odsvirane su i novije autorske: „Holy Mess“ i „The Art of Loneliness“ koja je objavljena tek prije petnaestak dana. Novitet u odnosu na gore navedene koncerte bila je i neprestana prisutnost Lovorke Sršen na pozornici, koja je u KSET-u uz Radićev vokal dovela koncert do najdirljivijih i upečatljivijih trenutaka na sjajnoj „One more“. Takvih je trenutaka sinoć bilo na pretek. Melankoličnoj atmosferi pridružena je i doza žestine za koju valja zahvaliti sjajnoj uigranosti vokala (i gitare) Lovorke i Josipa, druge gitare Danijela Benka, bas gitari Karla Kurtalja, klavijaturama Mihaela Kurjančića zvanog Kunga i bubnjevima iza kojih je sjedio Jere Šešelja. Naravno, ni sinoć članovi benda nisu zaboravili pokazati talent za multiinstrumentalnost zamijenivši instrumente pred kraj.

Sigurni smo da je teško nadmašiti kvalitetu albuma May ali smo i sigurniji da će autor poput Josipa Radića uz takvu instrumentalnu mašinu iza sebe i studijski krenuti uzlaznom putanjom na sljedećim diskografskim izdanjima. Možda album Josipa i Lovorke u stilu stilu Plant-Krauss? Možda koncert Kensingtona u Areni Zagreb? Željno iščekujemo. Odličnu večer uz Kensington Lima dokumentirali smo i fotografijama.

Autor: Alen Mikec       Foto: Iva Trogrančić