Share
Dekster objavio novi EP “Svjež”

Dekster objavio novi EP “Svjež”

Novi EP od Dekstera s nazivom “Svjež”. Svjež je EP sarajevskog repera Dekstera i sadrži 5 pjesama zajedno s introm. Jedna pjesma s EP-a, Kliker, je popraćena i spotom.

Album na youtube-u možete pogledati na sljedećoj playlisti. Pored youtube-a album je dostupan i na svim streaming platformama poput spotify-ja.

Svjež EP predstavlja Deksterov rad posljednjih par mjeseci 2020. godine. Za produkciju, mix i master, kao i cover art EP-a zaslužan je Dekster. Spot za pjesmu Kliker je također sam izeditovao a za režiju je zaslužan Faris Pezo. 

Svjež EP ima 5 pjesama, od kojih su 4 sa vokalima a prva, intro, je uvertira u EP. Koncept ovog projekta je da je Dekster osvježenje i da pruža slušateljima nešto novo. Produkcija albuma je neobična kombinacija sintisajzera 80tih pomiješana sa novijim trap/rap zvukom. Inspiracija za ovaj zvuk je upravo taj retrofuturistički stil ne samo audia već i vizuala. Dekster govori kako voli praviti različite kombinacije novog i starog zvuka. Također iako on repa, više sluša ostale žanrove poput retro/synthwave-a, jazza i japanskog city popa.

Dekster trenutno ima 21. godinu živi i rođen je u Sarajevu, trenutno je student Psihologije.