Share
Del Arno Band održao veliki beogradski koncert u Domu omladine

Del Arno Band održao veliki beogradski koncert u Domu omladine

Najdugovečniji i najuspešniji rege sastav na našim prostorima, održao je koncert u punoj sali „Amerikanaˮ u Domu omladine, u subotu, 9. februara.

Koncert je, kako je najavljeno, počeo u 21:30h kada je na binu izašao frontmen benda Jovan Matić i predstavio sve članove Del Arno Band-a, koji su jedan po jedan izlazili na binu. Jovan je najavio da će bend prvo svim prisutnima predstaviti novi album „Ako ne znaš šta da radišˮ, i da su na pravom mestu „ako ne znaju šta da radeˮ. Prva pesma na koju su odsvirali na koncertu, zajedno sa gošćama, članicama grupe „Jenđeˮ, bila je numera koja otvara novi album „Sudbina je svih da prođuˮ. Spoj tradicije i rege muzike, podsetio je publiku na neke ranije pesme DAB-a i odmah na početku ih ubedio da će uslediti sjajan koncert. Nakon toga, pesme su izvođene onim redosledom kojim se nalaze na novom albumu, a publika je time što je pevala tekstove svih pesama pokazala da je zaista jedva dočekala novo izdanje nakon 13 godina. Redom su se ređale nove numere „Da živimo ponovoˮ, „Ljubavˮ, „Kajanjeˮ i „Izleči meˮ, pesma koja se pokazala kao jedan od favorita sa novog izdanja. Potom su usledile i dve poznate stvari – singlovi koji su objavljeni i pre izlaska albuma, „Stari lekˮ i „Meni se okreniˮ. Pesma „Meni se okreniˮ je u energetskom i konceptualnom smislu, drugačija od svega što su DAB-ovci do sada uradili i to je zaista izdvaja od svih ostalih numera sa novog albuma.

Duvači, koji poput fanfara započinju ovu pesmu i tema koju potom izvodi gitara, dovoljno jasno najavljuju numeru uz koju je gotovo nemoguće ne plesati, što se i na koncertu pokazalo kao tačno. „Opsesija sobomˮ je izmamila ljudima u publici osmehe, zato što je Tatjana Matejić, pevačica sastava, imala mali performans, kao kritiku društva u kome su ljudi postali opsednuti sobom. Izvođenje pesama sa novog albuma završeno je sa numerom sa kojom je sve i počelo – pesmom „Još uvek ima nadeˮ i publikom koja je u glas pevala tekst ove pesme.
Nakon pesama sa novog albuma, bend je počeo sa izvođenjem dobro poznatih numera, a publika se već dovoljno dobro „zagrejalaˮ i nastavila u istom ritmu. „D.A.B. je tu da spajaˮ, „Pesmaˮ, „Ova soba je čitav tvoj svetˮ, „Kad pero vagu pretežeˮ samo su neke od numera koje su na radost publike bile izvedene na koncertu. Pesma „Ti ćeš sresti nekog na krajuˮ potvrdila je da na koncertu rege muzike ima mesta i drugim žanrovima, time što su Jovan i Tatjana zajedno odrepovali deo pesme, koja se završila instrumentalnom, gotovo rokenrol kulminacijom.

Na bini se, zajedno sa Jovanom, nalazilo 12 muzičara i ono što je važno isteći jeste da su svi  imali priliku da kroz solo ili improvizacione deonice, pokažu koliko su zapravo sjajni muzičari i zašto ovaj bend već decenijama nosi epitet najboljeg rege sastava na našim prostorima (iako su DAB-ovci u subotu pokazali da odlično vladaju i mnogim drugim muzičkim žanrovima).

Nakon dva bisa, publika nije htela da dozvoli Del Arno Band-u da ode, te se bend vratio i odsvirao treći bis, simboličnim izvođenjem numere „Igraj dok te ne srušeˮ.

Puna sala „Amerikanaˮ, i publika koju su činili roditelji sa decom, mladi, ali i oni nešto stariji, dokaz su da stvarno „ima nadeˮ za dobru i kvalitetnu muziku koju Del Arno Band više od tri decenije pruža svojoj publici i da ono najbolje u radu ovog benda tek predstoji.