dido-i-zucchero-na-rovinj-summer-music-festivalu

Dido i Zucchero na Rovinj Summer Music Festivalu

Dido, engleska pjevačica poznata po hitovima kao što su “Thank you”, “Here with me” i “White flag” nastupit će 25. srpnja u Rovinju u sklopu Rovinj Summer Music Festivala u dvorištu stare Tvornice duhana, potvrdili su organizatori na svojim Facebook stranicama, a Rovinj se nalazi na popisu turneje na Didinim službenim stranicama.

Informacija o kojoj se već dugo samo šuška konačno je potvrđena. Anselmo Sugar Fornaciari, poznatiji kao Zucchero, ovog će ljeta održati koncert u Rovinju. Vijest nam je potvrđena iz Maistre, koja je u sklopu svog glazbenog projekta pod nazivom Rovinj Summer Music Festival, dogovorila koncert jednog od najpopularnijih talijanskih glazbenika. Iako se prethodno razmišljalo o postavljanju pozornice na Trgu maršala Tita, zbog mogućnosti dolaska većeg broja ljudi, prevladala je druga destinacija, parkiralište Valdibora koje se u slučaju Maistrinog “zračnog” spektakla Red Bull Air Race pokazalo savršenom pozornicom.

Koncert na kojem će se moći čuti Zuccherovi najpoznatiji hitovi kao što su Baila Morena, Senza Una Donna, Everybody’s Got To Learn Sometime, Così Celeste, Cuba Libre, Diavolo In Me, Miserere ili Diamante, najavljen je za 24. lipanj. Što se tiče cijene ulaznice, kako doznajemo, ona će biti simbolična iznosa u odnosu na ostale destinacije u kojima će Zucchero nastupati.

Inače, za talijanskog se pjevača vežu i neke zanimljivosti, između ostalog i da je njegov koncert u Havani 2012. godine posjetilo 80 tisuća ljudi, čime je postao prvi na listi najposjećenijih stranih glazbenika na Kubi za vrijeme embarga. Uz činjenicu da je i jedan od najprodavanijih talijanskih glazbenika, čiji su albumi prodani u više od 60 milijuna primjeraka u svijetu, točno je i da je jedan od rijetkih umjetnika iz nama susjedne države koji je nominiran za prestižnu nagradu Grammy.

Dido, engleska pjevačica poznata po hitovima kao što su “Thank you”, “Here with me” i “White flag” nastupit će 25. srpnja u Rovinju u sklopu Rovinj Summer Music Festivala u dvorištu stare Tvornice duhana, potvrdili su organizatori na svojim Facebook stranicama, a Rovinj se nalazi na popisu turneje na Didinim službenim stranicama.

Vrsne kritike

Sudeći po tom popisu, Dido će ovog ljeta biti vrlo aktivna i koncertirati od zapada do istoka Europe. Dijelove pjesme “Thank you” iskoristio je slavni Eminem u hitu “Stan” i time promovirao ovu englesku kantautoricu čija su prva dva albuma među najprodavanijima u povijesti Ujedinjenog Kraljevstva, a prilično dobro prihvatila ih je i glazbena kritika.

Uspjeh je u početku iznenadio i ovu pjevačicu koja je prvo radila i dobro živjela od posla literarne agentice koja je promovirala pisce, no onda je, uz odobrenje šefice, uzela godinu dana predaha kako bi se posvetila glazbi. To se pokazalo kao pametna odluka. Nakon prve velike turneje izjavila je da “više nije ista osoba”.

Baladičan ugođaj

Dido mnogi prepoznaju po čistom, nježnom glasu i pjesmama baladičnog ugođaja koje su je proslavile. Njen prvi album objavljen je još 1999. godine i zvao se “No Angel”, a za sada zadnji dugosvirajući studijski uradak svjetlo dana ugledao je prošle godine pod nazivom “Still on my mind”, tako da njena studijska kolekcija obuhvaća pet albuma.

Izvor: glasistre.hr

Total
1
Shares
Previous Article
skok-uskoro-premijera-domaceg-filma-o-natasi-kovacevic

"Skok" – uskoro premijera domaćeg filma o Nataši Kovačević

Next Article
Morost

Intervju | Morost: "Važno nam je da u svakom trenutku svi imamo isti nivo motivacije"