Share
Dingospo Dali 12. maja u KC Grad-u

Dingospo Dali 12. maja u KC Grad-u

Beogradski sastav Dingospo Dali u nedelju, 12. maja od 21 h će nastupiti u KC Grad, a koncert se realizuje u organizaciji koncertne agencije i izdavačke kuće Bad Memory i Kulturnog Centra Grad.

Melanholičan i strastven, alternativni rok sastav Dingospo Dali nastupiće u nedelju, 12. maja 2019. na sceni KC Grad od 21 h, a ovim koncertom sastav Dingospo Dali specijalno najavljuje svoj novi singl i spot “Slabost”, koji predstavlja i svojevrsnu najavu za novi album pod nazivom “O nečemu lepom” koji se očekuje do kraja godine u izdanju Long Play-a. Pesma je snimana u studiju Šamarčina u Vrbasu, produkciju i miks radio je Boris Mladenović u studiju O u Digimediji, master Doktor Mix /London/, spot je snimio, režirao i montirao Girizd Daniel “Stavro” koji je artistički vizualizovao stihove pesme. Na koncertu se osim znanih stvari i novog singla “Slabost” premijerno se očekuje i još nekoliko singlova s predstojećeg albuma.

Karte po ceni od 400 rsd mogu se kupiti u KC Grad, a cena karte na ulazu iznosiće 500 rsd.

Dingospo Dali je originalan spoj altrock-a i popmistike koji na autentičan način spaja groove ritam sa nežnim vokalnim i gitarskim deonicama. Podeljen u delove to je sastav koji je sposoban da zaleluja, polomi, tantrično pristupi ili te romantično zamisli. Jedan od nekolicine koji s takvim stavom ulazi u žanrovski klinč bez opterećenja i sadrži dozu besa koja uvlači u disciplinovanu meditaciju koja koncerte ovog benda čini jedinstvenim iskustvom.

Dingospo Dali čine:
Sandra Vidojević – vokal
Nemanja Bulatović – bas gitara
Nikola Vidojević – bubanj
Nikola Mišić – električna gitara
Marko Mićanović – električna gitara

Do sada, Dingospo Dali je objavio jedan studijski album “Sve dok mislim da je ovo drugi svet” /Long Play, 2017/, koji je visoko ocenjen od strane muzičkih kritičara, a portal Balkanrock ga je uvrstio u top 30 regionalnih albuma 2017. godine.

Pažnju na sebe skrenuli su nakon pobede na prvom televizijskom takmičenju demo bendova Bunt Rok Masters 2015. godine u organizaciji Emisije Bunt i drugog programa Radio Televizije Srbije i Radija 202 u kom je učestvovao veliki broj demo bendova. Pobedili su sa pesmom “Ne pitaj se”. Nakon toga su usledili nastupi na brojnim festivalima širom Srbije i zemalja u regionu. Bili su deo programa Arsenal Fetivala, Exit-a, Demofest-a u Banjaluci gde su takođe došli do finala, Beerfest-a u Beogradu, Zaječarske Gitarijade, Rock Vilidž festivala u Banatskom Sokovlcu, Bedem Fest-a u Nikšiću, Park Fest-a u Užicu i dr. Zapaženi nastup imali su i u Hali sportova kada su otvorili koncert švedskom indie-rock sastavu Mando Diao u decembru prošle godine.

Koncerno veče od 21 h otvoriće gosti, mladi beogradski garažni indi/surf bend Karpo.

Karpo je osnovan 2017. godine, a za nešto više od godinu dana postojanja bend je bio izuzetno aktivan, kako stvaralački tako i izvodjački. Iza njih postoji već nekolicina demo snimaka i nastupa, od kojih se izdvajaju nastupi kao predgrupa beogradskim bendovima Virvel i Crvi.

Karpo čine:
Jovan Ilić – gitara/vokal
Todor Parabucki – bas gitara/prateći vokal
Ognjen Drobac – gitara
Jovan Marjanov – bubanj

Vidmo se u nedelju 12. maja od 21 h!

Facebook event: Dingospo Dali / Koncert / 12. maj / KC Grad

Foto: Jakov Simović