Share
Đutko objavio debitantski album “Slušaj mala!”

Đutko objavio debitantski album “Slušaj mala!”

Zagrebačka izdavačka kuća više manje zauvijek sa zadovoljstvom predstavlja debitantski album “Slušaj mala!” princa agro, etno i turbo pop zvuka zvanog Đutko.

Uz stream i popratnu animaciju na YouTube kanalu izdavača, album je moguće u cijelosti preuzeti sa službene bandcamp stranice po principu “plati koliko želiš”: djutko.bandcamp.com

Sve su pjesme nastale unatrag otprilike godinu dana, a snimane su, miksane i producirane u nedavno otvorenom zagrebačkom studiju etikete više manje zauvijek.

Za sve koji su eventualno propustili primjetiti, ove godine zagrebačka izdavačka kuća je predstavila i dva nova imena koja su se pridružila njihovoj konstantno rastućoj muzičkoj obitelji. To su Despot Tomić sa svojim prvim singlom “Ona iz Ju Es Ej” i Niko Nikolić sa svojim prvim singlom “Pola noći“, koji trenutno rade na novim pjesmama, video spotovima pa čak i vlastitim debitantskim albumima. Uz njih ove godine pridružit će im se još neka nova imena, o svemu tome u dogledno vrijeme : )

djutko-bend

Đutko biografija (2020)

Iz pepela životinje koja je nekoć živjela na obroncima Moslavačke gore, ponovo je rođena zvijer zvana Đutko. Tomislav Đudarić dobro je poznata ličnost na alternativnoj glazbenoj sceni – kao osnivač etno-rock benda Rusti, anti-umjetnik naziva Clouie te kao bivši gitarist benda Svemirko.

U periodu od posljednjih godinu i nešto malo više dana, Đudarić umirovljuje svoje prethodne glazbene projekte te započinje raditi na njemu potpuno atipičnim pjesmama za svoj prvi i pravi album u životu. Distorzije zamijenjuje čistim i mekanim zvukovima, prvi put u ruke uzima sintesajzere. a prolazivši kroz krizu, kako osobnog tako i glazbenog identiteta, dolazi do vedrih i pitkih melodija pop žanra i pritome stvara vlastite inačice – agro, etno i turbo pop glazbu.

Sniman, miksan i produciran u zagrebačkom studiju etikete više manje zauvijek, album “Slušaj mala” je ujedno i prvi uradak koji se upravo iz te radionice otisnuo u prostranstva interneta. Uz članove Đutkovog pratećeg benda naziva “Plodovi Zemlje” na albumu gostuju Leo Beslać (Pseća Plaža, Nemanja, Krv u stolici), Luka Šipetić (Nemanja), Mary May, Mia Reba, kao i Đutkovi nekadašnji bendovski kolege Marin Tandara (Svemirko) i Bojan Bojkov (Svemirko).

Na putu vlastite reinkarnacije Đutko se uspješno obračunava sa strahovima, izazovima, dilemama i čežnjom, a na kraju izlazi jači i bolji nego ikada. U glazbenom pogledu, Đudarić je sve što do sada nije bio – dobro raspoložen, opušten, zabavan i prije svega autentičan. Pjesme s debitantskog albuma “Slušaj mala” sadrže određenu dozu autoironije, oružja kojim često uspijeva podčiniti vlastite demone, a upravo mu to obećava svijetlu muzičku budućnost.

Foto: Dario Tošić