Share
‘Dnevni rituali’ – novi album Jurice Pađena i grupe Aerodrom

‘Dnevni rituali’ – novi album Jurice Pađena i grupe Aerodrom

Novo studijsko izdanje Jurice Pađena i grupe Aerodrom – Dnevni rituali, kojim bend obilježava 40 godina od objave prvog albuma.

Iako su status rock velikana potvrdili još 80-ih godina prošlog stoljeća, Jurica Pađen i grupa Aerodrom nisu prestali isporučivati hitove koji su se bez obzira na promjene glazbenih trendova uvijek nalazili u samom vrhu regionalnih top ljestvica. Na krilima posljednjeg singla i spota Sunce mi se smije, ovaj kultni sastav predstavlja novo studijsko izdanje pod nazivom Dnevni rituali. 13 pjesama s prepoznatljivim kantautorskim potpisom Jurice Pađena ozbiljan su konkurent za rock album godine, a 6 već objavljenih singlova uključujući Neka bude, Titanik i Ispod tuša pravi su pokazatelj o kakvom se izdanju radi. Sjajna skupina glazbenika koju čine Tomislav Šojat, Ivan Havidić, Damir Medić, Fedor Boić, Jelena Vlačić, Ana Šuto, Mario i Zvonimir Domazet, Borna Čop i Hrvoje Prskalo nastavlja tradiciju isporučivanja kvalitetne sviračke i zvučne slike koja Pađenovu glazbu krasi još od najranijih dana, a sve pod utjecajem rock velikana 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća.

Jurica Pađen uvijek je znao pronaći melodiju, stih ili frazu u koju će se publika i kritika zaljubiti na prvo slušanje, što ne čudi s obzirom na činjenicu da je talente brusio u Grupi 220, Parnom valjku i Azri. U glazbenim krugovima poznat kao vrhunski studijski glazbenik, ali svakako najzapaženiji kao autor bezvremenskih hitova poput “Fratello”, “Što si u kavu stavila” i “Otkazani let”, Pađen se prometnuo u jednu od središnjih figura regionalne rock scene.

Osim što na albumu pjeva i svira gitaru te usnu harmoniku, Jurica Pađen autor je svih 13 pjesama, a potpisuje i produkciju uz Hrvoja Prskala i Marija Domazeta. Za sjajno likovno oblikovanje omota zaslužni su Luka Vucić i Ljubo Zdjelarević.

Dvosatna koncertna promocija albuma održat će se 22.02.2020. u 22 sata u zagrebačkom klubu Boogaloo, a osim pjesama s novog studijskog albuma bend će izvesti i najveće uspješnice, kako kažu, “prvih 40 godina karijere”. Sinjani će prvi imati priliku poslušati pojačani koncertni materijal, i to na dočeku nove godine.

Album “Dnevni rituali” dostupan je na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na sljedećim linkovima: