Share
Dragan Bjelogrlić otkrio šta nas čeka u drugoj sezoni serije “Senke nad Balkanom”

Dragan Bjelogrlić otkrio šta nas čeka u drugoj sezoni serije “Senke nad Balkanom”

Dragan Bjelogrlić, Andrija Kuzmanović, Marija Bergam i Srđan – Žika Todorović čitav dan snimali su jednu od glavnih scena u drugoj sezoni popularne serije “Senke nad Balkanom” u Topčiderskoj kasarni u Beogradu.

Dragan Bjelogrlić se sa celom ekipom rano ujutru okupio u kasarni u Beogradu, u kojoj su neumorno snimali. Scene u kojima su glavni likovi Dragan Bjelogrlić i Srđan – Žika Todorović snimane su u mrtvačnici, a oba glumca bila su vrlo skoncentrisana na sam projekat. Žika, koji igra patologa Babića, sve vreme je bio sasvim ozbiljan. Ipak, nakon što je prošlo podne, napravljena je pauza kako bi se glumci odmorili od zahtevnih snimanja.

Na setu je uvek oko 70 ljudi koji čine ekipu, ali danas nas nema mnogo, glumaca nije bilo mnogo, nas četvoro ili petoro. Kasarnu smo odabrali jer nam, kao i u prvoj sezoni, igra enterijer i lešaru – kaže Dragan Bjelogrlić za Blic, koga su pitali da li mu je kao reditelju serije u ovoj sezoni teže.

Generalno je teško jer nekako i cela ekipa i ja se dogovorimo da ćemo pokušati da pomerimo granice i prevaziđemo sami sebe. Od produkcionih uslova, pa do toga kako to snimiti za uvek mali broj dana i uvek nedovoljno sredstava. Prosto, naviknete se na to, ali kada postavite visoke ambicije, s tim se uvek susrećete. Mi smo tek na pola, a već smo svi mrtvi umorni – dodaje Bjelogrlić kroz smeh.

Reditelj i glumac nam objašnjava i s kojim problemima se susreće u drugoj sezoni u odnosu na prvu.

Različiti su problemi. Kada smo radili prvu sezonu, svi smo imali dilemu da li to što radimo može da uspe i da li će ta formula da uspe. Sada imamo drugu vrstu opterećenja – da su očekivanja velika. Kad god radimo ovu seriju, sve je jako komplikovano. Ovo je jedan od najtežih projekata u mom životu. Ne volim da koristim reč „karijera“, to mi bezveze zvuči. Senke su jedan izuzetno težak projekat i svaki put kada radim, kažem da više neću. Ali, eto, na primer, ne znam da li će biti trećeg nastavka. Ako me sada pitate, sigurno bih rekao da ne, pošto je jedan vrlo kompleksan i zahtevan posao u samoj fazi priprema, pisanja, a onda i u realizaciji. Standardi koje sami sebi postavimo su toliki da ih je jako teško dosegnuti – dodaje pomalo zamišljeno Dragan.

Glavni likovi će se u novoj sezoni susresti sa različitim opterećenjima:

Ovi naši likovi u “Senkama” su svi granični, malo na tamnoj, malo na svetloj strani. Tako da otprilike ono što krasi seriju je da tu ne postoje klasični negativci niti klasični pozitivci. Ipak, svakako će inspektori biti na pravoj strani.

Slovenci su nas dočekali kao rod rođeni

Čitava ekipa nedavno je snimala u Sloveniji, a Dragan otkriva i kako je to izgledalo:

Tamo je bilo jako lepo, pošto su “Senke” tamo izuzetno popularne, a snimali smo spektakularne scene. Oni su nas dočekali kao rođ rođeni. Oni jako to vole, već su uzeli drugu sezonu.

FOTO: U. ARSIĆ / RAS SRBIJA