Share
Drugi ‘Pecka Outdoor Festival’ 20. i 21. jula

Drugi ‘Pecka Outdoor Festival’ 20. i 21. jula

II Pecka Outdoor festival održava se ovog vikenda – 20 i 21. jula 2019. godine, u selu Pecka (Centar za posjetioce Packa) kod Mrkonjić Grada.

Pred nama je sunčani vikend održavanja II Pecka Outdoor Festivala (POF), festivala posvećenog  rekreativcima, sportistima, avanturistima i porodici koji nudi atraktivne programske sadržaje i aktivnosti na otvorenom prilagođene svim uzrastima. Kao takav, festival je jedinstven u Republici Srpskoj i BiH i mi vas sa zadovoljstvom pozivamo da ga pratite i sami učestvujete u brojnim programskim aktivnostima.

Ranije planirani termin održavanja festivala u junu, zbog veoma nepogodnih vremenskih prilika, prolongiran je i rezervisan za sunčane dane u Pecki – za vikend 20. i 21. jula!

I ovogodišnje festivalsko izdanje, u organizaciji Udruženja za podršku održivom razvoju „Greenways“,  prilika је za dobar provod, mnogo izazovnih aktivnosti na otvorenom, odličnu gastro ponudu i zadovoljstva u izobilju, posebno značajnog za djecu i cijelu porodicu.

„Jedinstvenost Festivala je i u spoju tradicionalnog i ruralnog sa modernim i urbanim, koji istovremeno obogaćuje sve koji učestvuju u ovoj razmjeni“, istakao je Boro Marić, organizator  Festivala i domaćin Centra za posjetioce Pecka, koji je središte festivalske priče

On je dodao da se kao organizator ovakvim festivalskim konceptom ne bi postidjeo  nigdje u svijetu, jer je riječ o netaknutoj, čistoj prirodi kroz koju nas vode najbolji njeni poznavaoci i stručnjaci za avanture u prirodi.

Pecka Outdoor Festival pruža priliku čitavim porodicama da provedu kvalitetno vrijeme u prirodi. Bogat festivalski program podijeljen je u dva dijela. I prvog i drugog festivalskog dana biće organizovane cjelodnevne aktivnosti na otvorenom za aktivne pojedince, porodicu, ljubitelje prirode, uz prateće sadržaje, kao što su Šareni market i Sajam Outdoor opreme. Tu su biciklističke vožnje, pješačenje na nekoliko destinacija u okruženju, sportsko penjanje, rafting, posmatranje ptica, posebno osmišljene avanturе za djecu i druge aktivnosti na otvorenom koje čine središnji program Festivala. Prateći sadržaj festivala obuhvata muzički program, radionicu udaraljki i bubnjeva za sve uzraste, Robokids radionice za djecu , “Astronomski kutak”, predstavljanje proizvoda sela, rada NVO organizacija koje se bave održivim razvojem, predstavljanje konjičkog sporta, sportsko-kreativna radionica za djecu i još mnogo zanimljivog sadržaja.

PECKA OUTDOOR FESTIVAL 2019 programSve aktivnosti na otvorenom vode licencirani vodiči sa dugogodišnjim iskustvom, koji jako dobro poznaju teren, a većina njih iza sebe ima i dobro iskustvo sa prošlogodišnjeg festivala.

Festival je namijenjen svima koji žele da sebi i svojim bližnjima priušte cjelodnevni boravak u prirodi, uz učešće u raznovrsnim sportsko-rekreativnim aktivnostima, ali i onima koji samo žele da u društvu svojih najmilijih provedu ugodan ljetni dan na pikniku ili kampuju u očaravajućem prirodnom okruženju.

Festivalski dani biće upotpunjeni i nastupima odličnih banjalučkih muzičara, pa je Pecka Outdoor Festival zapravo idealna prilika da se provede čitav vikend u prirodi.

Svi zainteresovani za učešće u festivalskim aktivnostima mogu se prijaviti u Zepter Passport turističkoj agenciji u Banjaluci, putem prijave na web sajtu – www.peckaoutdoor.com   ili na licu mjesta po dolasku u Pecku.

Rezervišite svoju priliku za uživanje u aktivnostima na otvorenom, povedite djecu i prijatelje, naoružajte se dobrim raspoloženjem i  Peckajmo zajedno na ovogodišnjem POF-u! 

Bogat program za cijeli vikend omogućili su i pomogli naši prijatelji i pokrovitelji: Opština Mrkonjić Grad, Turistička organizacija Republike Srpske, Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS, Banjalučka pivara, Carlsberg, EU info centar u BiH, Vitinka, Control rent-a-car, Verano motors, Mako Print, Mikrofin osiguranje, Manja -Krajina Klas, Alp outdoor shop, Capriolo, Restoran ZEN, Leži Beg, Pak Summit, Penjački klub Extreme (Climbing club Extreme), Centar za životnu sredinu / Center for Environment, Ronilački Klub Buk, SKC KIDS, Domaćinstvo Mijatović, Ornitološko društvo „Naše ptice“, Afrodizijak, Libra Studio BL, Combine Quartet, Omladinski savjet Republike Srpske, Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske, Zepter Passport, Cerebra, Euro Beta.

Medijski pokrovitelji su: RTRS, Nezavisne novine, Buka, POP fm radio, Mania i Metromedia.

U prilogu vam dostavljamo i detaljan program Festivala te nekoliko ilustrujućih fotografija sa prošlogodišnjeg festivalskog izdanja.

Sve detaljne informacije dostupne su na: www.peckaoutdoor.com, a sve možete pratiti i putem: www.facebook.com/visitpecka/, www.facebook.com/PeckaOutdoorFestival/