Share
Drugo veče Intime Jazz Fest-a u ritmu Combine Quartet-a

Drugo veče Intime Jazz Fest-a u ritmu Combine Quartet-a

U nedjelju 24. novembra 2019. godine, druge večeri INTIME JAZZ FEST-a održan je koncert banjalučkog sastava COMBINE QUARTET.

Sastav koga čine Milan Savić (klavir), Dejan Trkulja (bubanj), Stefan Tešanović (gitara) i Dejan Đorđević (bas) publici se predstavio autorskim kompozicijama u prepunoj Koncertnoj dvorani Banskog dvora.

Specijali gost večeri bila je mlada banjalučka solistkinja Anja Milutinović.

Članovi COMBINE QUARTET, kako kažu, izuzetno su ponosni  što su dio INTIME JAZZ FEST priče.

– Da budem iskren za nas je ovo nestvarno. Nismo očekivali da ćemo ikada biti u prilici da dijelimo neki festival sa muzičarima kao što su Bojan Zulfikarpašić, Vasil Hadžimanov, Vlada Maričić i Vlatko Stefanovski. Zahvaljujemo se Mladenu Matoviću jer nas je prepoznao kao sastav koji vrijedi i koji bi mogao da bude dio ovakavog festivala. Nadam se da smo večeras opravdali povjerenje – kazao je bubnjar Dejan Trkulja.

Smatraju da se stanje na džez sceni u Banjaluci popravilo postojanjem INTIME JAZZ FEST-a.

– Srećani smo kada vidimo da je festival posjećen, da ljudi dolaze, da ima publike za džez – dodao je Trkulja.

I druge večeri, festivalski program nastavio se u banjalučkom klubu „City pub“ gdje je nastupio background band  fantastični FILIP PAVIĆ QUARTET iz Zagreba.

Na jazz jam session-u muzičarima iz Zagreba na sceni se pridružio i COMBINE QUARTET, ali i poznati banjalučki muzičari Vladimir Tubić i Sanja Čolić Zelić.

Večeras na programu:

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora 25. novembra 2019. godine (ponedjeljak) u 20.00 časova u okviru drugog festivala džez muzike INTIME JAZZ FEST, koncert će održati VLADIMIR MARIČIĆ QUARTET.

Vladimir Maričić Quartet čine: Vladimir Maričić (klavir), Bata Božanić (bas gitara), Petar Radmilović (bubnjevi), Lazaro Del Toro Vega (perkusije).

Program se, ponovo nastavlja u „City pub-u“ gdje će nosioci jam session-a večeras biti muzičari iz COMBINE QUARTET-a.