Drugo veče “ŠA festa” u Prijedoru u znaku teatra i mališana

Odigrana predstava Jugoslovenskog dramskog pozorišta, održani slikarska radionica za najmlađe i još jedna žurka za mališane sa “Haos majstorima”

Četvrti Memorijalni art festival “ŠA Fest” nastavljen je sinoć kada je u Ljetnoj bašti, pred oko 500 posjetilaca, odigrana predstava Jugoslovenskog dramskog pozorišta “Audijencija” u režiji Milana Neškovića, sa Miodragom Radonjićem i Nikolom Rakočevićem u glavnim ulogama.

“Ovo je prvi put da nastupam na  festivalu, čiji cilj je podrška talentovanim umjetnicima i njihovom autorskom radu. Mislim da je to sjajna ideja, jer umjetnost ne smije da bude privilegija velikih gradova. Da bi se to dogodilo moraju da postoje i ovakvi festivali u manji sredinama”, poručio je glumac Nikola Rakočević.

Ispred Galerije “Sreten Stojanović”, u Art kutku “ŠA festa”, organizovana je slikarska radionica za najmlađe. Novim naraštajima “grada slikara” članovi Udruženja likovnih umjetnika Prijedora na zabavan način pokazali su osnovne slikarske tehnike i načine na koji da na papir prenesu svoju kreativnost. Slikarska radionica na istom mjestu od 19.00 časova biće održana i večeras.

I drugo veče u zoni “ŠA kids” “Haos majstori” bili su zaduženi da mališanima pruže edukativno-zabavni program, u kojem nije nedostajalo igre, plesa i smijeha, ali ni – robota.

Muzički dio programa “ŠA festa” počinje večeras kada će u “ŠA live” zoni u Ljetnoj bašti biti održano rok i rege veče na kojem će nastupiti “Zoster”, “Ritam nereda”, “Goblini”, “Del Arno bend” i “Svemirko”. Program počinje u 20.00 časova.

Večeras od 22.00 časa sa radom počinje i “Elektro park” u Starom gradu. Glavna zvijezda je Brazilka Fernanda Martins, koju smatraju jednim od najvećih ženskih imena svjetske tehno scene. Osim nje nastupaju i Mladen Tomić, Marko Milosavljević, Marta Grabovšek i Level 7 El.

“ŠA fest” je memorijalni festival posvećen prijedorskom umjetniku i muzičaru Daliboru Popoviću Mikši. Održava se u Prijedoru, a prihod od festivala usmjerava se u istoimenu fondaciju koja podržava talentovane umjetnike i njihov autorski rad.

“ŠA fest” ove godine ne bi bio moguć bez podrške Kabineta predsjednika Republike Srpske, koji je generalni pokrovitelj, i Grada Prijedora, koji je pokrovitelj.

Total
0
Shares
Previous Article
Za 7 dana počinje četvrti ŠA Fest-min

7 stvari koje trebate znati prije dolaska na ŠA Fest 2023

Next Article

Possessed: Svih sedam crkava otvoreno u Močvari