Share
dRUMELODY promovirao LP album “Aero”

dRUMELODY promovirao LP album “Aero”

U sarajevskom klubu „The Loft“ u četvrtak naveče održana je promocija vinyl izdanja dRUMELODY albuma  “Aero“, koji je objavio veliki Warner music, a čiji je autor sarajevski umjetnik Berin Tuzlić.

dRUMELODY je jedinstven projekat, koji spaja muziku, animaciju i strip, pa je 02. marta prikazan i videospot za pjesmu Bad sunshine koji je urađen prema Berinovom stripu DEVIL IN SIDE.

„Radio sam ono što najviše volim. Animaciju, strip i svirao bubnjeve. Sretan sam da je to otkupio Warner music jer radi se o mnogo uređenijem odnosu za umjetnike, nego što je to kod nas“, rekao je Tuzlić koji 7. marta AERO promovira u Zagrebu, u klubu Vinyl.

Album je dostupan na tržištu diljem zapadne Europe kao i na Deezeru i drugim muzičkim streamovima. Balerina Samra Mlinar Mandić otvorila je promociju plesnim performansom uz pjesmu SATURN. Koreografija koju je Samra kreirala bit će u budućem spotu za ovu numeru.

Razvojem tehnologije, posebno u elektronskoj muzici ritam mašine istiskuju bubnjare. U ovom slučaju je obrnuto, što je sinoć i demonstrirano kratkim live actom.