Dubioza kolektiv

Dubioza kolektiv na ovogodišnjem Demofestu

dubioza
Grupa “Dubioza kolektiv” prvi je poznati revijalni izvođač Demofesta, koji će ove godine biti održan jubilarni deseti put, a popularni bend zasvirat će na velikoj bini tvrđave Kastel u Banjaluci 22. jula, saopćeno je iz Press službe Demofesta.

“Dubioza kolektiv” se tako vraća na najveći regionalni festival demo bendova, na kojem je posljednji put nastupila prije četiri godine, pri tom obarajući sve dotadašnje rekorde posjećenosti.

Demofest je tokom njihovog nastupa prvi put morao zatvoriti kapije Kastela, jer je prostor za publiku bio ispunjen do posljednjeg mjesta.

– Svi dobro pamtimo nastup “Dubioze” na šestom Demofestu i euforiju koja je tada vladala u publici. S obzirom na to da je bend od tada postigao zaista veliki uspjeh i van regiona, te imajući u vidu činjenicu da “Dubioza kolektiv” sada u BiH svira samo jednom ili dva puta godišnje, odlučili smo da jedan od tih nastupa bude upravo na desetom Demofestu – kazala je PR direktorica Demofesta Brankica Raković.

Nada se da ove godine dio publike Demofesta neće ostati uskraćen za koncert crno-žute ekipe, s obzirom na to da se festival posljednje dvije godine održava na mnogo većem prostoru nego što je to ranije bio slučaj.

– Možda “Dubioza” jeste ‘rasla’ tokom četiri godine koliko ih nismo vidjeli i čuli uživo, ali ni Demofest nije mirovao – kazala je Raković.

Podsjetila je da je još uvijek u toku konkurs za takmičarski program festivala, koji će biti otvoren do 15. marta, te još jednom pozvala sve demo bendove sa prostora ex-Yu da se prijave za nastup na desetom Demofestu.

Ovogodišnje izdanje Demofesta bit će održano od 20. do 22. jula, a ostali detalji će uskoro biti poznati.

fena.ba

 

Total
0
Shares
Previous Article

AC/DC nasamarili Ganse u Australiji

Next Article

Guitar Art festival od 20. do 25. marta