Share
Dubioza kolektiv: Veliki je užitak biti dio atmosfere OK Festa

Dubioza kolektiv: Veliki je užitak biti dio atmosfere OK Festa

Dubioza kolektiv uoči njihovog nastupa na Nektar OK Festu

Da li ste čuli za OK Fest i šta mislite o održavanju takvog jednog festivala o ovakvom ambijentu 

DK: Prije svega želim da čestitam organizatorima koji rade jako težak posao. Čovjek se slomi kada na takvu lokaciju ide na izlet, a ne da se gore postave sve te drangulije i tehnika koja je potrebna za jedan takav festival. Ambijent je zaista predivan i veliki je užitak i za posjetitelje i za izvođače biti dio te atmosfere. Isoristio bih priliku da neiskusnoj festivalskoj publici poručim da ponesu toplu obuću i odjeću za večernje sate, da ih ne napuše s bubrega. Treba čuvati prostatu i jajnike da ne bi kasnije bilo “pitaće te starost gdje ti je bila mladost”.

Šta publika da očekuje na OK festu?

DK: Publika treba očekivati odlične koncerte i ne treba da pristaje na kompromise niti treba da imaju razumijevanja za uobičajene vadione bendova kako organizacija nije valjala pa su zato loše svirali.

Da li pamtite neki nastup na kojem vam se desila neka neugodna situacija ali da ste dobro improvizovali?

DK: Teško pamtimo koncerte, a to je isključivo krivica širokogrudih organizatora koji u backstage donose velike količine alkohola u pokušaju da pokažu koliko su dobri domaćini. Grehota je da se to pokvari ili baci i onda smo mi prinuđeni da to sve popijemo jer ne želimo da dođemo u neugodnu situaciju u kojoj bi se organizator osjećao lošim domaćinom.

Koliko vam imponuje to sto se vas backstage snimak (ako se ne varam) pojavio na instagramu grupe Prodigy??

DK: Situacija koja je osvanula na njihovom Instagramu se desila spontano nakon što smo se, poneseni dobrom atmosferom nakon uspješnog koncerta, uhvatili akustičnih gitara. Bili smo u društvu sa Sandijem ( basista Urban & 4 ), koji u glavi ima čitav repertoar ex Yu hitova. Mi se uvijek tako posle koncerta jos malo ispucamo da potrošimo adrenalin da bi mogli zaspati. S obzirom da na Ok festu sviramo sa Urbanom & 4 biće opet tamburanje sa Sandijem do kasno u noć. Ako bude neko iz The Prodigy garant ce snimati pa pogledajte na njihovom instagramu.

Fali li vam ženski vokal…s obzirom da ste imali i pjevačicu na početku karijere?

DK: Trenutno nam ništa ne fali, ima svega, fala na pitanju.

Činjenica je da ste jedan od najpopularnijih bendova u regiji, ako ne i najpopularniji, s razlogom. Zanima me šta vi mislite da li bi bili toliko popularni da ne radite pjesme većinom o situaciji u državi i pjesme o politici tj. socijalne?

DK: Nama su uvijek govorili da treba da radimo malo više ljubavnih pjesama, da jedino uz balade možeš doći do šire publike jer “ko će slušat’ tuđu muku” i kako se mi nećemo hljeba najest’ od ovoga o čemu pjevamo. Sad valjda ispade da je obrnuto.

Vaše pjesme na Engleskom jeziku su mi puno draže, zanima me di li je i vama tako ili su vam ipak draže ove na našem?

DK: Svejedno nam je da li su pjesme na našem, engleskom, španskom ili talijanskom jeziku. Nama je drago da smo u situaciji u kojoj možemo da koristimo više jezika jer nam to daje mogućnost da pričamo priče iz različitih uglova. Posebno nam se sviđa mogućnost korištenja “broken English”-a jer to onda pjesme stavlja u kontekst u kojem se mi osjećamo prirodno.

Da li bi sa nekim pevačem ili grupom snimili duet, i ako da ko bi to bio?

DK: Radili smo mnogo saradnji i to je nešto u čemu posebno uživamo, jer tako dobijamo neku svježinu i mali odmak od samih sebe. Na novim materijalima koje radimo će opet biti dosta saradnji. Uvijek imamo želje sa kime bi htjeli saradjivati ali ne sjedimo ljudima za vratom svaki dan i ne peglamo ih dok ne pristanu. Najbolje je kada se stvari dese organski i spontano.

Mnogo je vaših fanova, naravno sa pravim razlogom! Postoji li neka anegdota vezana za neki vas nastup ili neke od vaših fanova?

DK: Sigurno postoji mnogo anegdota kojih se zbog konzumiranja gorepomenutih količina osvježavajucih alkoholnih napitaka ne sjećamo. Ako postoji neka situacija ili sramotna anegdota kojoj je neko od vaših čitaoca svjedočio ovim putem ih pozivamo da zauvijek šute, jer “ko je vidio nindžino lice i priča o tome umreće u najstrašnijim mukama”.

Leave a Comment