Share
Džez velikan Čarls Gejl ponovo u Srbiji

Džez velikan Čarls Gejl ponovo u Srbiji

Njujorški saksofonista i pijanista Čarls Gejl je godinama nastupao na ulicana Velike jabuke, da bi osetio energiju ljudi i grada. No, to je samo jedna od pikanterija iz njegovog, muzikom i duhovnošću proktanog života. Već godinama često nastupa u Evropi sa svojim triom. Imali smo priliku da ih čujemo pre dve godine u Studiju 6 Radio Beograda, uz direktan TV prenos, u okviru festivala Ring Ring.

Ubrzo nakon toga, na bubnjarsku stolicu u ovom triju je seo mlađani Novosađanin,Aleksandar Škorić, koji se ubrzano probija u evropskim jazz krugovima. Treći član trija je poljski kontrabasista Ksaveri Vojćinski. Dakle, u pitanju je internacionalni trio, koje spaja jazz i njegova nesputanost.

Na mini turneji po Srbiji, Charles Gayle trio će nastupiti 23.11. u CK 13 u Novom Sadu, dan kasnije u Kragujevcu (SKC), a završni koncert će biti u Beogradu u Studentskom kulturnom Centru u subotu 25. novembra od 20.30 časova.

Beogradski SKC tako otvara Velika vrata za džez umetnike iz sveta, a koncert će biti organizovan uz svesrdnu pomoć Samoorganizacije, neformalne grupe ljubitelja džeza, koja već nekoliko godina deluje, a kao svoju prvu akciju su imali gostovanje legendarnog Vilijama Parkera u Beogradu, pre tačno dve godine.

glossy.espreso.rs   Foto: photofreejazz.blogspot.ba

Leave a Comment