EhoTon promovisao album „Eho“ u Beogradu

U prostorijama Multimedia Music Record Store, juče je šabački bend EhoTon imao beogradsku promociju albuma „Eho“ koji je nedavno objavljen za diskografsku kuću Multimedia Music.

Promocija albuma „Eho“ proteljka je opuštenoj i prijateljskoj atmosferi i među ljudima koji su najzaslužniji za to što ovo izdanje zvuči i izgleda baš ovako kako izgleda.

Vlasnik i direktor dikografske kuće Multimedia Music Rodoljub Stojanović najpre se prisetio svog prvog susreta sa bendom EhoTon za koji je zaslužan jedan od članova grupe Goblini:

Pre nekog vremena desilo se da mi je stgla poruka da li sam zainteresovan da čujem jedan bend iz Šapca i ja sam rekao ’naravno, što da ne’. U pitanju je Alen Jovanović kojem svi ovde večeras možemo da se zahvalimo, jer bez njega možda ne bi došlo do ove saradnje

rekao je Stojanović i dodao:

Mi objavljujemo samo kvalitetna izdanja i zato mi je drago što se ovaj album našao u našem katalogu. Za razliku od drugih diskografskih kuća, kod nas je repertoar prilično širok… od džeza, klasike, pop-rok muzike, hevi metala…“  

Gitarista benda Peđa Daničić podsetio je prisutne na pesonalne izmene koje su se u bendu desile i na činjenicu da je početkom godine pevačica koja peva na albumu izašla iz benda a da je na njeno mesto došla Merlot Levert koja, kako kaže, dosta učestvuje u radu na tekstovima novih pesma koje bend sprema uporedo sa promocijom ovog izdanja.

EhoTon promocija Bg foto Dragan Đurđević 8
Foto: Dragan Đurđević

Snimali smo u studiju Road, Dragan Alimipijević Pik je radio produkciju. Pored produkcije radio je i na pesmama u smislu aranžmana, bukvalno na svakom detalju je radio i mnogo je doprineo tome da album bude takav kakav jeste. Mi smo jako zadovoljni saradnjom sa njim“,

rekao je Daničić i dodao da je za tekstove na albumu najzaslužniji njihov prijatelj, slikar i fotograf Dragan Đurđević koji je napisao osam od deset tekstova.

Upitan gde, žanrovski, ovaj album pripada, Daničić je rekao:

Neko pametniji od mene je to definisao kao power pop i ja bih ostao pri toj definiciji, ali ima tu i primesa tog nekog alternativnog roka. Na svirkama je to sve dosta agresivnije i dosta žešće nego na albumu.

Dodao je i da se nada da će u toku sledeće godine bend moći i uživo na festivallima i u klubovima da promoviše svoju muziku. Zatim se zahvalio i Oliveru Isailoviću na kreiranju njegovog zvuka na gitari i predstavio i ostale članove benda, Jovana Yokera Parmakovića (bas) i Milana Fircu Arnautovića (bubanj).

Bend EhoTon u narednom periodu očekuje i promocija albuma u njihovom rodnom gradu Šapcu, kada se za to stvore uslovi.

Album “Eho” dostupan je na svim prodajnim mestima Multimedia Music, online na www.multimedia-music.com, kao i na svim relevantnim muzičkim platformama.  

Foto: Dragan Đurđević.

Total
0
Shares
Previous Article
BarieCue grupe Oružjem protivu otmičara vinil

„BarieCue“ grupe Oružjem protivu otmičara posle dvadeset pet godina na vinilu

Next Article
Samodisciplina Keni nije mrtav

Intervju | Mateja Đokić (Keni nije mrtav): "Sanjarski album u izvedbi stampeda bikova"