eleven

Eleven objavio novi singl i spot “Lament”

Šabački sastav Eleven objavio je svoj novi singl “Lament” za izdavačku kuću Lampshade Media.

“Pesma je ukratko priča o povratku, zatvaranju kruga i vraćanju na mesto odakle smo sve počeli. Bez obzira gde smo i ko smo, svako može naći svoje mesto u ovim stihovima, tonovima i bezgraničnom prostoru prenesenog značenja” ističe basista Miki Stanković.

Za novi spot kao i prethodni bio je zadužen basista Miki Stanković uz pomoć Predraga DaničićaKameru na ovom spotu potpisuju Nenad Rankić, Dragan Đurđević i Nikola Janković.

Kroz video spot, između ostalog, bend Eleven pruža ogromnu podršku za očuvanje zgrade bivšeg Doma JNA u Šapcu koja je bila na ivici prodaje i rušenja u prethodnom periodu. Projektovana je od strane doktora arhitekture, profesora Beogradskog univerziteta Vladimira Bjelikova, građena između 1960. i 1962. Svojim položajem u okviru parcele sa uređenim zelenilom, prostornom organizacijom, oblikovanjem, konstrukcijom, materijalima i detaljima, poseduje izuzetne arhitektonske, istorijske i društvene vrednosti u sredini u kojoj se nalazi. Dom JNA, kako navode svedoci toga doba je bila najreprezentativnija kulturna ustanova u gradu.  Trenutno je pod zaštitom države ali njena sudbina je neizvesna.

Total
0
Shares
Previous Article

Darko Rundek: I danas sa uživanjem slušam snimke Haustora i divim se svirci svakog od članova benda

Next Article

Bend Trnje predstavio spot za pesmu "Mile Bereta"