Elsiane Sinai

Elsiane predstavili novi singl “Sinai”

Kanadski dvojac Elsiane predstavio je novi singl “Sinai” koji je objavljen širom sveta pod okriljem AntiFragile Music etikete.

“Kada bi Bjork i Bili Holidej imali dete, potomak bi bio Elsiane.”  – Kreg Noris (Craig Norris), CBC Radio 3

“Sirovo, lično, autentično…kreativna sila na koju treba računati.” – Medium, World of Music

Eksperimentalni simfonijski pop duo, Elsiane, otkriva nam prvi uvid svog narednog, petog po redu albuma sjajnim novim singlom “Sinai”, koji je objavljen širom sveta preko AntiFragile Music etikete. Ovo označava početak nove ere za kanadski duo, uz saradnju sa Gremijem nagrađivanim producentom Dejvidom Botrilom (David Bottrill) (Piter Gejbriel, Tool, Muse) koji je pružio svoj talent i kreativnu viziju ovom projektu.

Intenzivan, ali obećavajući singl “Sinaj” odlikuje karakterističan, eterični glas Elsijan Kaplet (Elsieanne Caplette) koji lebdi nad dramatičnim orkestralnim elementima i moćnim perkusijama partnera Stefana Sotoa (Stephane Sotto).

Elsiane objašnjavaju značenje pesme: “Sinai” obuhvata dimenzije melanholične borbe i herojskog trijumfa, vodi vas na putovanje ka svetom mestu, slavnom i gracioznom i u miru sa sobom. Ova pesma posvećena je Stefanovom ocu koji nam je tokom godina bio neverovatan izvor inspiracije.”

O radu sa legendarnim Botrilom kažu sledeće: „Saradnja sa Dejvidom Botrilom obogatila je našu muziku i nas kao pojedince, a celokupno iskustvo sa singlom “Sinai“ izrodilo je nešto epsko, reprezentujući gde se nalazimo u sadašnjem trenutku na našem umetničkom putovanju. ”

Dok nastavljaju da osmišljavaju fine detalje novog albuma sa Botrilom, članovi dua Elsiane uzbuđeni su što će muziku podići na novi nivo i ponovo redefinisati sebe.

Elsiane: [link za slušanje]

Spotify / Apple / Instagram / Facebook / YouTube

Biografija:

Elsiane je kanadski bend koji čine Elsijan Kaplet (Elsieanne Caplette) i Stefan Soto (Stephane Sotto). Bend su osnovali 2000. godine u Montrealu. Soto je talentovan, samouk i instiktivan bubnjar dok je pevačica Elsijan multi-instrumentalistkinja sa izvanrednim glasom i klasičnim muzičkim obrazovanjem koje je pohađala u svom rodnom gradu Limi (Peru). Zajednički senzibilitet prema žanrovima kao što su džez, rok, elektronika i svetska muzika, kao i prema bendovima Massive Attack i Portishead, doveo je do jedinstvene kreativnosti između njih dvoje.

Debi album Hybrid objavili su 2007. godine i odmah su počela da pristižu priznjanja iz svih delova sveta. Usledile su severnoameričke turneje sa bendovima Delerium i Beast, kao i nastupi na festivalima Montreal International Jazz Festival i Toronto International Film Festival. Kolaboracije sa Olivijerom Dufurom (Olivier Dufour ; muzika za proslavu 400-godišnjice grada Quebec), nemačkim elektro magovima Booka Shade, kao i sa čuvenom kompanijom Cirque du Soleil, zacementirale su status dua Elsiane kao jednog od najperspektivnijih bendova koji dolaze sa severnoameričkog kontinenta.

2012. godine Elsiane izdaju svoj drugi album Mechanics of Emotion na kojem su predstavili novi osećaj za svetlost i senke unutar svojih dubokih i mističnih trip-hop melodija. Usledili su koncerti u Rusiji, Poljskoj, Gruziji, Turskoj, Češkoj, Italiji, Portugaliji, Španiji, Nemačkoj, Argentini i Meksiku.

Treći studijski album Death of the Artist samostalno su izdali početkom 2017. godine i za svoje novo umetničko delo odmah dobili izuzetno pozitivne reakcije od svojih vernih fanova kao i odlične ocene od raznih muzičkih kritičara. Elsiane su onda počeli sa neprekidnim akivnostima koje su uključivale dve evropske turneje I zajednički album sa naučno-fantastičnim autorom Ričom Šapirom (Rich Shapero) za njegovu multimedijalnu interaktivnu novelu Rin, Tongue and Dorner.

Nakon smrti Stefanovog oca 2018. godine, dvojac se skrasio i započeo rad na novom albumu posvećenom sećanju na njega. Osećaju nadahnuće da svoju kreativnost podignu na novi nivo i zakorače u novo poglavlje, a sa junskim singlom “Sinai” fanovi dobijau uvid u narednu Elsiane eru.

 

Total
315
Shares
Previous Article
Hibrid Odgovor

Hibrid predstavio novu pjesmu "Odgovor"

Next Article
Konvoj Majka

Konvoj predstavio spot za pjesmu “Majka“