Share
Emma Ruth Rundle 15.10. premijerno u Rijeci

Emma Ruth Rundle 15.10. premijerno u Rijeci

U okviru 10. sezone programa Distune vam predstavlja dolazi američka kantautorica, gitaristica i vizualna umjetnica, Emma Ruth Rundle. Njen premijerni riječki koncret u znaku je aktualnog albuma “On Dark Horses” izdanog za renomiranu etiketu Sargent House (potpisnici izdanja poput Chelsea Wolfe, Earth, Boris, Wovenhand…).

U kantautorice koje u posljednje vrijeme skreću pažnju na sebe pripada i Emma Ruth Rundle. Iako s većim podužim stažom sviranja u bendovima poput Red Sparrows i Marriages, solo karijera je Emmi dala drugu dimenziju. Na svoj premijerni riječki koncert dolazi predstaviti aktualan album “On Dark Horses”,  izdan za renomiranu etiketu Sargent House (izdanja za Earth, Boris, Wovenhand, Chelsea Wolfe…)

“Emmin najveći glazbeni doprinos je nježnost kojom zrači u traženju dubljih i mračnijih, više intimnijih dijelova svoje osobnosti. I kada se na albumu osjeća ta neugodna težina, uvijek je prisutna njezina toplina i iskrenost”. (Sargent House)

Naslovnica albuma prikazuje lagano blijedeću fotografiju koja  prekriva njeno lice velikom dječjom igračkom konja sa slomljenim nogama. Istovremeno iskren i tajanstven, otmjen ali i izlomljen portret, na najbolji način prezentira njenu karijeru i osobnost ovijenu velom ispod kojeg se naziru ožiljci koje očajnički želi pokazati svijetu. Nasuprot tipičnom bježanju od nelagode, srama  i povlačenja u privatnu domenu, ovim se uratkom Emma obraća svijetu nakon osobnog pada u alkoholizam, anksioznost i depresiju, jača i usmjerenija zbog proživljenog iskustva. Tijekom cijelog albuma provlači se misija svhovitosti i bitnosti svakog ponaosob, motivirana idejom oporavka i zaliječenja trajno potisnutih trauma  koje duboko u sebi skrivamo. Ono što albumu daje posebnu energiju i izričaj su njeni prateći članovi – Dylan Nadan iz Wovenhanda (bubanj) te Evan Petterson (vokal/gitara/klavijature) i Tood Cook (bas) iz Jaye Jalea.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 60k dostupne su u Dallas music shop Rijeka i sustav Entrio, dok na dan koncerta cijena raste na 75kn.

Jedini koncert u Hrvatskoj Emma Ruth Rundle održati će u utorak, 15.10. u OKC Palach.