Share
Bend Etika predstavio album “Lepota pokreće”

Bend Etika predstavio album “Lepota pokreće”

Beogradski gypsy jazz bend Etika objavio album “Lepota pokreće”

Još 2006. godine cijenjeni jazz gitarist Branko Maćić Mačak osnovao je prvi gypsy jazz bend na našim prostorima, Happy Guitar Trio, a sada s projektom Etika predstavlja album Lepota pokreće.

Sastoji se od 13 odlično napisanih i aranžiranih pjesama na tragu gypsy jazza koji je započeo veliki Django Reinhardt. Pjevač Igor Radojević svim pjesmama dao je jednu iznimnu i duboku vokalnu liniju, a instrumentalisti, odnosno virtuozi na svojim instrumentima, Branko Maćić Mačak (solo gitara), Nikola Filipović (ritam gitara), Damjan Radojević (bubnjevi) i Predrag Milovanović (bas gitara) svirački su se unijeli u pjesme kao da je riječ o jam sessionu. Album je sniman u Studiju Cat, a aranžmane, produkciju i MIDI programiranje potpisuje Branko Maćić Mačak.

Osim autorskih pjesama tu su i obrada velikog hita YU grupe, Crni leptir te njihove verzije tradicionalnih pjesama Pogledaj me nevernice i Jesenje lišće. Svih 13 pjesama stvara jednu jedinstvenu atmosferu, na trenutke plesnu, a opet s druge strane melankoličnu s gypsy jazz motivima koji će svakoga slušatelja zadovoljiti.

Album Lepota pokreće grupe Etika možete kupiti po cijeni od 79 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa. S albumom je objavljen i videospot za pjesmu Madam šik koji je premijerno prikazan na CMC televiziji.

Poslušajte album